Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Siliņas komisiju vēlas pamest visas darbinieces

Visas trīs neatkarīgās deputātes Elīnas Siliņas vadītās Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas darbinieces trešdien uzrakstījušas atlūgumu, Dienai apstiprināja Saeimas kancelejā, kuras vadītājs Māris Steins plašākus komentārus pirms tikšanās ar komisijas priekšsēdētāju nevēlējās sniegt. Šādos gadījumos par izmaiņām personāla sastāvā ir svarīgs amatpersonas viedoklis. E. Siliņa Dienai atzina, ka viņa to ir uzzinājusi no Saeimas Personāla daļas, nevis no darbiniecēm, un daļēji to skaidro ar savām prasībām par darba laika ievērošanu.

Līdz ar vecāko konsultanti Ilzi Džonsoni, kura ir ļoti pieredzējusi parlamenta darbā, darbu komisijā vēlas atstāt vēl viena konsultante un tehniskā sekretāre. Viņas Diena sastapa, dodoties uz Personāla daļu ar minētajiem iesniegumiem, taču I. Džonsone nevēlējās komentēt šo dokumentu saturu. Neoficiāli zināms, ka darbinieces nav apmierinātas ar komisijas vadības stilu un neskaidrajiem darba uzdevumiem. Kā zināms, E. Siliņas vadītā komisija, precīzāk - galvenokārt tās vadītāja, ir sākusi padziļinātu Saeimas budžeta izvērtēšanu. Tas notika arī otrdien komisijas sēdē, kurā E. Siliņa iztaujāja Saeimas kancelejas darbiniekus, piemēram, kāpēc Saeimas Jūrmalas mājās ir nepieciešamas sešas administratores (viņas strādā maiņās diennakti) vai kad kurā struktūrvienībā veikts funkciju audits. Tikmēr daļa komisijas deputātu notiekošajā noraudzījās diezgan garlaikoti, un reti kurš iesaistījās diskusijā.

E. Siliņa arī nolēmusi veikt aptauju visās frakcijās, kā lietderīgāk varētu izmantot Saeimas autobāzes pakalpojumus. Visas frakcijas, izņemot Vienotību, tam arī ir atsaukušās. Komisijas sēde otrdien beidzās bez vērā ņemama rezultāta, jo tās vadītājai šķita svarīgi sagaidīt šīs aptaujas apkopojumu. Kā var noprast no pastarpināti iegūtas informācijas, tieši par šīs sēdes rezultātu E. Siliņai un darbiniecēm ir bijusi atšķirīga izpratne.

E. Siliņa nevarot noliegt, ka I. Džonsone ir profesionāla, taču vasaras mēnešos «bija grūti sasniedzama», jo šī nav vienīgā viņas darbavieta. Komisijas priekšsēdētāja, kas pati publiski nekad par komisijas iekšējām lietām nebūtu runājusi, pieļauj, ka lēmumu aiziet no darba varēja izraisīt viņas mēģinājums ar vecāko konsultanti vienoties par darba laika organizēšanu. «Situācija ir nepatīkama, un notikušais man ir pārsteigums. Žēl, ka ir sakūdītas pārējās darbinieces,» teica E. Siliņa, kurai nav bijis iebildumu pret viņu darbu. Ar konsultanti komisijas vadītāja vēlas vienoties par noteiktu laiku, kurā viņa vēl paliek amatā, lai nodrošinātu komisijas darbību. Savukārt no tehniskās sekretāres štata vietas E. Siliņa, visticamāk, atteiksies pavisam, tā arī pati demonstrējot gatavību optimizēt Saeimas darbu, par ko tik daudz runājusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?