Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Uzklausot spriedumu, Miķelsons trako tiesas zālē

Nedaudz vairāk kā gadu pēc tam, kad pasauli šokēja ziņas par latviešu izcelsmes pedofilu, kas, uzdodamies par aukli, Nīderlandē seksuāli izmantojis vismaz 87 mazus bērnus un zīdaiņus, Nīderlandes tiesa varmāku notiesājusi uz 18 gadiem aiz restēm ar piespiedu ārstēšanos. Notiesātais pedofils Roberts Miķelsons uz to reaģējis agresīvi, apvainojot tiesu. Savukārt prokurori uzskata, ka ar 18 gadiem ir par maz, un sola spriedumu pārsūdzēt, ziņo Nīderlandes mediji.

«Viņš kliedza, svieda ūdeni tiesneša virzienā un rādīja tiesnesim vidējo pirkstu. R. Miķelsons pat lūdzās, lai viņam atļauj pamest tiesas zāli, bet tiesnesis lika viņam apsēsties, apklust un noklausīties spriedumu,» ziņo Nīderlandes televīzija EenVandaag. Maksimālais sods, kas pedofilam varēja draudēt, bija 20 gadi aiz restēm, bet tiesnesis divus gadus «atlaidis», atsaucoties uz pedofila psihisko stāvokli. Tomēr R. Miķelsona pausto nožēlu tiesa nav atzinusi par ticamu, norādot, ka tā, visticamāk, pausta praktisku apsvērumu, nevis patiesas empātijas pret upuru ciešanām dēļ, tādēļ tā soda apjomu nekādā veidā nav ietekmējusi.

Pedofila advokāti, kuri iepriekš, atsaucoties uz procesuāliem pārkāpumiem pierādījumu vākšanā, bija pieprasījuši R. Miķelsonu attaisnot pilnībā, pagaidām vēl nav paziņojuši, vai spriedumu pārsūdzēs. Viņuprāt, šobrīd neesot labākais laiks, kad to darīt, tādēļ viņi ar savu klientu tikšoties vēlāk šonedēļ, kad viņš būs nomierinājies. Savukārt apsūdzības uzturētāji jau paziņojuši, ka, viņuprāt, 18 gadi nav adekvāts sods, tādēļ spriedumu pārsūdzēšot, pieprasot maksimālo. Ja R. Miķelsonu tiesātu Latvijā, viņam par izdarītajiem noziegumiem tiesa, visticamāk, piespriestu mūža ieslodzījumu, «tādēļ viņš var bučot Dievam kājas, ka viņu tiesā Nīderlandē», LETA izteikusies sabiedriskās politikas centra Providus juriste un pētniece Ilona Kronberga.

Tikmēr varmākas upuru vecāki esot pauduši gandarījumu par spriedumu, jo bez cietumsoda R. Miķelsonam nozīmēta arī piespiedu psihiatriskā ārstēšanās. Šāda ārstēšanās ir beztermiņa, tādēļ, ja ārsti viņu par veselu neatzīs, viņš sabiedrībā neatgriezīsies, norāda EenVandaag.

Jāpiebilst, ka reizē ar R. Miķelsonu tika tiesāts arī pedofila vīrs Ričards van Olfens, kuram gan no barga soda ir izdevies izvairīties - apsūdzības uzturētāji bija pieprasījuši 12 gadus aiz restēm, bet tiesa viņam piespriedusi tikai sešus. R. van Olfenam izvirzītās apsūdzības nepilngadīga zēna izvarošanā, par ko varētu draudēt pat 15 gadi cietumā, nav tikušas pierādītas, un, kaut tiesa atzinusi, ka viņš zinājis par sava vīra netiklajām darbībām ar nepilngadīgajiem un nav par to ziņojis, R. van Olfens neesot bijis R. Miķelsona «palīgs», kā iepriekš uzskatīts. Tomēr R. van Olfens jau paziņojis, ka arī šo spriedumu pārsūdzēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?