Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Uzlabot priekšnesumu ir viņas pienākums

Anmary bija piemērota dziesma, un viņa labi izskatījās, taču priekšnesums, maigi sakot, bija negatavs un pajēls, saka Eirodziesmas žūrijas pārstāvis ar pieredzi, Radio SWH valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics. «No otras puses, Anmary ir ļoti labā pozīcijā, jo viņa var kļūt tikai labāka. Uzlabot šo numuru ir viņas pienākums,» viņš piebilst.

Uz Eirovīzijas skatuves Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku Linda Amantova jeb Anmary 22. maijā uzstāsies ar Ivara Makstnieka un Rolanda Ūdra kompozīciju Beautiful Song. Sestdien, 18. februārī, Ventspilī notikušajā nacionālās atlases superfinālā viņa pārspēja Samantas Tīnas un Dāvida Kalandijas duetu I Want You Back (2. vieta) un projekta Mad Show Boys dziesmu par mūzikas zagļiem Music Thief (3. vieta), kas tika uzskatīta par vienu no favorītēm.

Lidojošais paklājs

Uzvarētāju noteica televīzijas skatītāju un žūrijas balsojums. Žūrijā darbojās arī Azerbaidžānas vēstnieks Latvijā Elmans Zeinalovs. «Nevajag tos džekus, nevajag tos jūsu «zagļus», jo mums Azerbaidžānā zagļu tāpat pietiek, - atsūtiet kādu smuku meiteni!» - Jānis Šipkēvics atklāj vēstnieka teikto pirms Eirodziesmas fināla izšķirošajiem notikumiem. Elmans Zeinalovs ar patiku pasniedza Azerbaidžānas paklāju latviešu zeltenei ar blondajiem matiem: «Tas ir lidojošais paklājs, kas jūs nogādās līdz Baku!»

Anmary vienā vakarā no aizmirstas televīzijas šova zvaigznes kļuva par Eirodziesmas lielāko pārsteigumu. Pirmo popularitātes vilni dziedātāja izbaudīja 2003. gadā, kad Talantu fabrikā 2 ieguva otro vietu. Par sevi viņa atgādināja Eirodziesmā 2009, kad kopā ar LieniCandy un Ellu grupas Policistas sastāvā izpildīja skaņdarbu In Love We Trust, taču uniformā ģērbtajai trijotnei neizdevās uzlikt roku dzelžus skatītājiem. Šoreiz Anmary izvēlētā taktika ir nesusi panākumus. «Viņa varētu «paņemt» ar naivumu,» dziesmas Beautiful Song teksta autors Rolands Ūdris min vienu no Anmary trumpjiem. «Galu galā arī piedziedājums ir lipīgs,» viņš uzsver.

Vajag asumiņu

«Es negaidīju, ka uzvarēs Anmary. Tas man šķiet diezgan savādi. Man nepatika viņas pirmā uzstāšanās pusfinālā, pie kuras viņai noteikti nevajadzētu atgriezties, taču priekšnesums, kuru dziedātāja parādīja finālā, ir kļuvis komisks un liek man smieties - es vēl tikai nesaprotu: labā vai sliktā nozīmē. Varbūt vajadzētu vairāk asumiņa,» viedokli par Latvijas uzvarētāju pauž Eirovīzijas fans, portāla escxtra.com pārstāvis Laiems Klārks, kurš Eirodziesmu Ventspilī vēroja klātienē.

Laiemam Klārkam patikusi Rūta Dūduma ar dziesmu My World un grupa Triānas parks ar kompozīciju Stars Are My Family. «Rūta bija patiesa, smaidīga un harismātiska. Savukārt Triānas parks bija kolosāls: mani saviļņoja dziesmas vēstījums un tas, ka grupas uzstāšanās bija ar odziņu,» stāsta Laiems Klārks.

Olgu uz Baku!

Par Triānas parku turēja īkšķus arī žūrijas locekle Olga Rajecka, kura šim kolektīvam jūt līdzi katru gadu, kad tas piedalās Eirovīzijas atlasē. «Olgu uz Baku!» - pēc latviešu estrādes leģendas priekšnesuma Eirodziesmas fināla šovā sociālajos tīklos rakstīja interneta lietotāji. Olga uzstājās viesmākslinieces, nevis konkursantes statusā. «Eirovīzija nav mans formāts, jo trijās minūtēs man ir grūti izteikt visu, ko es domāju un jūtu,» apgalvo dziedātāja. Nacionālās atlases uzvarētāju Olga raksturo šādi: «Anmary ļoti labi dzied, un viņa ir blondīne - Azerbaidžānā viņa patiks!»

Žūrijas dalībnieka dziedātāja Andra Ērgļa favorīte bija Paula Dukure ar dziesmu Celebration: «Man patīk, ka ir jauna meitene ar spēcīgu balsi, un arī dziesmai nebija ne vainas. Vienā mirklī mani sāka kaitināt viņas kleita tortes formā. Es gaidīju brīdi, kad Paula beidzot no tās izkāps, beigās es to arī sagaidīju. Varbūt šis moments bija par īsu!» Anmary viņš novēl veiksmi Baku un iesaka kaut ko pamainīt šovā.

Par izmaiņām priekšnesumā un jaunajiem mūziķiem - tādiem kā grupa PeR un Paula Dukure - ir arī Jānis Šipkēvics, kurš Eirovīziju salīdzina ar loteriju, kurā laimīgā loze šoreiz ir kritusi Anmary. Jāpiebilst, ka skatītāji bija gaužām kūtri balsotāji - sestdien Kanālā 2 (Latvijas Mūzikas kanāla jaunais nosaukums) paralēli notiekošā šova OKartes skatuve dalībniekiem, kuri tajā dienā sēdēja uz izbalsošanas strīpas, kopumā bija vairāk balsu nekā Eirovīzijas superfinālistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?