Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

VID ierēdni «iegāzis» Loskutovs

Iespējams, izmeklēšanu, kas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) aizvedusi pie augsta ranga Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ierēdņa Valda Lubgana kabineta durvīm, varētu būt «iedvesmojis» bijušais KNAB šefs, tagad Saeimas deputāts Aleksejs Loskutovs (Vienotība). Viņš pats Dienai apstiprināja, ka vērsies ar iesniegumu savā bijušajā darbavietā, jo viņam radušās aizdomas, ka, iespējams, būvfirma Gādība neatļauti piedalās iepirkuma konkursos par spīti tam, ka tai ir nodokļu parādi.

Ceturtdien KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks presei ziņoja, ka 24. aprīlī uzsākts kriminālprocess par noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar komercsabiedrības iesaistīšanos Daugavpils pilsētas un Daugavpils novada domju iepirkumos. Uzņēmums no 2010. gada janvāra līdz 2012. gada februārim piedalījies pašvaldību izsludinātajos iepirkumos, iesniedzot viltotas vai nepatiesas ziņas saturošas VID izziņas, ka tam nav nodokļu parādu, kas liegtu iepirkumos piedalīties. Uzņēmums uzvarējis 14 konkursos, kuru kopējā summa sasniedz ap 2,5 miljonus latu - tikai vienā no 14 iepirkumiem summa nav sasniegusi Ls 100 000, un tie galvenokārt bijuši saistīti ar būvdarbiem.

Par aizdomās turētajiem atzīti kāds uzņēmējs par ļaunprātīgu pilnvaru izmantošanu, dokumentu viltošanu un to izmantošanu, kā arī kāda VID amatpersona. J. Streļčenoks firmas nosaukumu neatklāja, tomēr iepriekš izskanējis, ka aizdomās turētā VID amatpersona ir VID Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes direktors V. Lubgans. Ierēdņa nozieguma pastrādāšanas motīvi no KNAB sniegtās informācijas gan netop skaidri, jo pagaidām birojs nav paudis aizdomas, ka būtu notikusi kukuļa ņemšana vai piedāvāšana.

Savukārt A. Loskutovs Dienai norādīja, ka publiski izskanējušās pazīmes atbilst gadījumam, par kuru viņš savulaik vērsies KNAB ar iesniegumu. Jautāts, vai, viņaprāt, par negodīgo rīcību nevarētu būt zinājuši arī kādi Daugavpils pašvaldības darbinieki, A. Loskutovs norādīja: «No vienas puses, Daugavpils ir pietiekami neliela pilsēta, lai šādas lietas nepaliktu nepamanītas, bet, no otras puses, nav pieķerts, nav zaglis.» Daugavpils pilsētas dome no komentāriem pagaidām atsakās. «Oficiālas informācijas, kas tā par firmu, nav, izmeklēšana nav beigusies, kādi tur var būt komentāri?» Dienai teica domes preses sekretāre Līga Korsaka.

Pēc Lursoft ziņām, 49,1% Gādības kapitāldaļu pieder kādai Belizā reģistrētai Berentel Projects LTD, bet atlikušie 50,9% uzņēmējam Jevgenijam Vasiļjevam. Pēc LETA ziņām, viņš bija viens no 11 cilvēkiem, kuri darbojās Daugavpils domes priekšsēdētājas Žannas Kulakovas vadītās Attīstības partijas izveides darba grupā.

VID Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes pārraudzībā šobrīd ir 1314 uzņēmumi, Diena noskaidroja VID. LETA ziņo, ka V. Lubgans pārvaldi vada kopš 2009. gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?