Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Vienam labi, otrs krīt

Atšķirīgas sekmes Rio olimpisko spēļu BMX riteņbraukšanas individuālajā braucienā jeb time-trial bija abiem Latvijas braucējiem. Māris Štrombergs uzrādīja septīto rezultātu, kas ir par divām vietām augstāk nekā pirms četriem gadiem Londonas olimpiādē. Edžus Treimanis, līdzīgi kā Londonā, krita un nefinišēja. Ceturtdaļfinālu braucienu sākums ceturtdien pulksten 19.30 pēc Latvijas laika. Treimanis startēs pirmajā, Štrombergs - otrajā braucienā. Labākie 16 iekļūs pusfinālā.

Divkārtējam olimpiskajam čempionam ir jārēķinās ar papildu mediju uzmanību. Pēc individuālā brauciena finiša Štrombergam bija jāpiestāj gandrīz pie katras žurnālistu šūniņas, un beigās Māris noteica: «Nu jau būšu gana runājis, jāiet atbraukties ar riteni.»

Līdz individuālā brauciena startam Štrombergs pēc trenera Ivo Lakuča norādījumiem trasi apguva pa atsevišķiem posmiem. «Braucu ar mazu rezervīti uz 90 līdz 95 procentiem. Īstos simts procentus var atdot tad, kad jau brauks kopā ar citiem vai arī, ja speciāli šim braucienam trenējas. Mēs to nedarām. Tas, kas rīt notiks, būs pavisam savādāk. Protams, ir forši braukt un vinnēt time-trial, bet nozīmes nekādas.» Labāk ir uzvarēt vēlāk? «Jā, tieši tā,» apstiprinoši atbildēja Māris.

Pēc šiem braucieniem gan sadala ceturtdaļfināla braucienus: «Tā ir, bet nekad jau nezini, kurš būs pirmais un kurš astotais. Tā tomēr vairāk ir laimes spēle.» Pirms Štromberga trasē krita Edžus Treimanis. Tas neesot Māri izsitis no līdzsvara. «Es tā ļoti uzmanīgi neskatījos, un to brīdi es redzēju. Viņš piecēlās kājās, tad jau viss būs kārtībā. Pirmā pumpa ir tāda, ka nevienā brīdī nevar brīvi palaist.» Par laikapstākļiem Štrombergs nesūdzējās: «Man nav iebildumu - karsts vai auksts ārā. Mēs darām savu darbu, un mums ir jāprot pielāgoties. Vējš bija pateicīgs šodien - nav nekādas vainas.»

Trase neesot pārāk sarežģīta: «Tā ir uztaisīta ļoti gluda un ātra. Sarežģītums ir tas, ka tajā tempā ir jāspēj ātri strādāt un savākties, nevar nevienā brīdī palaisties. Var gadīties, ka aizlēks kaut kur par tālu un būs kļūda.»

Treneris Ivo Lakučs ar Štromberga sniegumu bija apmierināts: «Ir labi, rezultāts ir tāds, kādu arī biju gaidījis. Visiem ir kļūdas, ir, kur pielikt. Edžus gan neizturēja spriedzi. Treniņos braukt ir viens, tagad ir kaut kas cits. Bet būs labi. Ceturtdien gan viņam jāsāk no sliktākās pozīcijas stiprākā braucienā, bet neko darīt - tāda ir dzīve.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rio olimpiāde

BMX riteņbraukšana
Priekšbraucieni kungiem: 1. J. Dodē (Francija) 34,617 sek., 2. D. Grafs (Šveice) +0,061, 3. S. Vilobijs (Austrālija) +0,097, ..7. M. Štrombergs (Latvija) +0,336, ..E. Treimanis (Latvija) nefinišēja

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?