Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Visi spēlēs Mildai par prieku

Vērienīgs divpadsmit stundu florbola maratons Brīvības pieminekļa pakājē un Rīgas sporta nakts ievadīs Eiropas Sporta nedēļu Latvijā. «Tas būs unikāls notikums, jo zem klajas debess notiks arī jaunās florbola virslīgas sezonas pirmā spēle. Nacionālajā Hokeja līgā populāra ir Ziemas klasikas spēle, bet mēs šo varam nodēvēt par florbola Rudens klasiku,» Latvijas Florbola savienības (LFS) prezidents Ilvis Pētersons cer, ka šis pasākums Rīgā popularizēs sporta spēli, kurā Latvijas galvaspilsēta decembrī uzņems pasaules meistarsacīkstes.

Rudens klasika

Florbola maratons sāksies sestdien pusdienlaikā un ilgs līdz pat pusnaktij. Pie Brīvības pieminekļa meistarību demonstrēs ne tikai florbola entuziasti, kuriem bija iespēja pieteikt savu komandu, bet arī Latvijas olimpieši, aktieri un sieviešu florbola izlases kandidātes. «Ideja par florbolu radās tāpēc, ka Rīga šogad uzņem pasaules čempionātu, turklāt redzēju, ka šī sporta spēle ļoti strauji attīstās gan ziemas sezonā sporta zālē, gan vasarā Ghetto sacensību ietvaros. Radās iecere izveidot ko līdzīgu kā Krastu mačs basketbolā, kur jau vairākus gadus diennakts garumā notiek spēles pie Latvijas Nacionālās operas,» atklāj viens no pasākuma rīkotājiem Ghetto Games vadītājs Raimonds Elbakjans.

Oficiālā atklāšana paredzēta pulksten 17, bet pulksten 22 Elvi florbola virslīgas atklāšanas spēlē sacentīsies Ulbroka un pašreizējie Latvijas čempioni Lielvārde. «Jāsaka, ka, uzņemoties rīkot oficiālu spēli, esam uzņēmušies arī diezgan pamatīgas galvassāpes, jo projekts ir diezgan sarežģīts,» sarunā ar Dienu atzina Pētersons.

Viņam piekrita arī Latvijas Sporta federāciju padomes sporta attīstības vadītāja Dace Zvaigzne: «Sagatavošanās darbs tik unikālam pasākumam paveikts milzīgs, taču tas ir svarīgi. Florbols ir demokrātisks sporta veids, un to spēlēt var gandrīz katrs, tāpēc aicinām ikvienu būt klāt šādā nebijušā sporta pasākumā. Īpaši jau oficiālajā spēlē, kas notiks nakts tumsā prožektoru gaismās.»

Lai gan LFS prezidents atzīst, ka nopietnu izaicinājumu šo spēļu sarīkošanai netrūkst, viņš pauda pārliecību, ka viss tiks paveikts un pasākums izdosies. «Spēlētāji un treneri, kuri piedalīsies šajā spēlē, šo ideju uzņēma ar sajūsmu. Uzreiz piekrita, pat neiedziļinoties niansēs. Galu galā, tāda iespēja var gadīties arī tikai reizi mūžā.»

Sacensību laikā tiks prezentēta arī pasaules čempionāta oficiālā dziesma un turnīra talismani, kuriem vārdus izvēlēties aicinās Latvijas iedzīvotājus.

Brīvības iela skrituļotājiem

Paralēli florbola aktivitātēm citur galvaspilsētā no divpadsmitiem dienā līdz pusnaktij norisināsies jau tradicionālās Rīgas sporta nakts pasākumi, kurā iedzīvotājiem būs iespēja iepazīties ar jaunumiem, aktualitātēm veselīga dzīvesveida jomā, kā arī iesaistīties dažādos sportiskos izaicinājumos un piedalīties sacensībās. Pēcpusdienā paredzēts gājiens ar vairāku desmitu sporta organizāciju un veidu pārstāvjiem. Notiks arī spēkavīru čempionāta superfināls un airēšanas sacensības pilsētas kanālā starp augstskolām un starp Rīgas domes un Saeimas deputātiem. Interesenti varēs iesaistīties orientēšanās sacensībās, kērlinga, volejbola un basketbola spēlēšanā, ruļļu cīņās uz velosipēda, kā arī veikt alpīnisma sienu un labirinta trasi.

Svētku epicentrs būs pie Brīvības pieminekļa, Bastejkalnā un Raiņa ielas garumā līdz pat Kronvalda parkam pie Rīgas Kongresu nama, bet Sporta nakts kulminācija paredzēta pulksten 23, kad notiks nakts brauciens pa Brīvības ielas jauno asfalta segumu ar skrituļslidām, skūteriem, skrituļdēļiem un rollerslēpēm. «Pārņēmām vairāku Eiropas pilsētu veiksmīgo pieredzi, jo citur šāda veida braucieni ir ārkārtīgi populāri,» atklāja Rīgas mērs Nils Ušakovs. «Jāizmanto šī iespēja, kad Brīvības ielai uzklāts jauns segums. Ja pasākums izdosies, plānojam to padarīt regulāru.» Nakts brauciena starts paredzēts pie tirdzniecības centra Alfa, kur notiks arī dažādas atrakcijas, bet distance būs līdz VEF Kultūras pilij.

Lai atvieglotu sportotāju mājupceļu, Nakts brauciena laikā būs nodrošināta autostāvvieta pie tirdzniecības centra Alfa, bet sabiedriskais transports nozīmīgākajos maršrutos kursēs līdz pulksten 3.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Atklāšana

Florbola maratona spēļu programma pie Brīvības pieminekļa 17. septembrī
12.00 Fastum - FK Kuldīga
13.00 Uzņēmumu komandu spēle
14.00 Rīgas Ķengaraga vsk. - Jelgavas 4. vsk.
15.00 Sieviešu komandu spēle
16.00 Velc ārā - Klondaika
17.20 Žurnālisti - Olimpieši un ESN vēstneši
18.10 Bērnu komandu spēle
19.00 Rīgas lauvas - Tērvete
20.00 Aktieri - Sieviešu florbola izlase
22.00 Elvi virslīgas spēle: Ulbroka - Lielvārde
24.00 Apbalvošana

Rīgas sporta nakts lielākie pasākumi
12.30-20.00 Spēkavīru čempionāta superfināls
16.00 Sportistu gājiens no Doma laukuma
17.00 Sporta nakts un Eiropas Sporta nedēļas oficiālā atklāšana pie Brīvības pieminekļa
17.00 Augstskolu airēšanas sacensības
17.00 Talantu konkurss Rādi, ko māki
17.00-23.00 atvērtas visu organizāciju teltis un aktivitātes

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?