Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 14. novembris
Fricis, Vikentijs

Ziemas krājumus pa tukšo!

Šīs nedēļas sākums lika aizmirst par ziemas ēdieniem. Taču nedēļas beigu prognoze vismaz pašlaik, kad rakstu šo sleju, liek atgriezties martā. Tātad - tīru sirdsapziņu vēl varam paspēt šķēlēt pēdējo ķirbi, kas no skapjaugšas glūn, un pagrabā sameklēt pēdējās jau vīst sākušās seleriju galvas.

Ko darīt tiem, kam pagraba nav? Godīgi sakot, man šķiet, ka martā šie cilvēki jūtas labāk nekā pilno pagrabu īpašnieki, jo viņiem nav pienākuma pret tiem ķirbju, burkānu un kāpostu kalniem, kas joprojām nav apēsti. Viņi, piemēram, var gatavot smalku pērļu grūbu risoto.

Visas receptes sarūpējis Restorāna servisa skolas audzēknis un restorāna Neiburgs pavārs Andrievs Jansons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ķirbju krēmzupa

Sastāvdaļas 4 personām: 100 g purava, 1 vidēji liels sīpols, 100 g selerijas saknes, 200 g ķirbja, 50 g kastaņu, 1 čili, 2 ēd. k. svaiga, sarīvēta ingvera, timiāns pēc garšas, 100 ml saldā krējuma, 1 l ūdens, sāls

1. Vāra saknes, garšaugus, līdz tie gatavi, tad pievieno ķirbi, kastaņus, ingveru, čili un sāli, vāra, līdz ķirbis mīksts.

2. Visu sablendē, pievieno saldo krējumu, sajauc līdz viendabīgai masai, pievieno sāli, timiānu.

3. Gatavo masu uzvāra, pievieno vēl saldo krējumu, ja vēlas.

Grūbu risoto

Sastāvdaļas 4 personām: 100 g pērļu grūbu, 100 g sēņu, 20 g cietā siera, 20 g saldā krējuma, 50 g krēmsiera, 1 ķiploka daiviņa, 1 ēd. k. sviesta, 1 ēd. k. pētersīļu, sāls, pipari, sojas mērce pēc garšas
1. Grūbas vāra, līdz vidus vēl ir nedaudz ciets.
2. Sēnes saplēš mazākos gabalos, apcep pannā, pievieno garšvielas un sviestu.
3. Apceptajām sēnēm pievieno kapātu ķiploku un pētersīļus, pievieno vārītās grūbas, samaisa.
4. Iemaisa saldo krējumu un krēmsieru, karsē, līdz masa sāk biezēt, pievieno rīvētu sieru, garšvielas, karsē, kamēr siers izkusis un masa kļuvusi krēmīga.

Salāti ar grilētu ķirbi

Sastāvdaļas 4 personām: 2 saujas spinātu, 200 g svaiga gurķa, 10 ķirštomātiņu, 200 g ķirbja, 2 paciņas (katra pa 125 g) mocarellas siera, 3 ēd. k. balzametiķa, 6 ēd. k. olīveļļas, sāls, pipari, timiāns pēc garšas
1. Spinātus kārto uz šķīvja, gurķi nomizo, sagriež plānās šķēlēs, tomātus sagriež uz pusēm, kārto uz spinātiem.
2. Ķirbi nomizo, sagriež biezās šķēlēs, apslaka ar olīveļļu, pārkaisa sāli, piparus, timiānu, ietin folijā un cep krāsnī 180˚C, līdz gatavs.
3. Pēc tam ķirbi atdzesē, pirms pasniegšanas grilē pannā.
4. Mocarellu sagriež mazākos gabalos.
5. Mērcei sajauc etiķi, eļļu, sāli un piparus, visu sajauc.
6. Salātus pasniedz, pārkaisot ar mocarellas sieru un pārslakot ar mērci.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?