Zivis ar rudens dārzeņiem
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Salāti ar kūpinātu zivi
Sastāvdaļas 1 personai: 70-80 g dažādu salātlapu maisījuma,
70-80 g karsti kūpinātas zivs pēc izvēles (jūras asaris, lasis,
forele u. c.), 40 g svaiga gurķa, 40 g ķirštomātu, 2 paipalu olas,
20 g sarkano redīsu, olīveļļa un balzametiķis (3:1) salātu
pārliešanai, sāls, svaigi malti pipari, medus vai cukurs pēc
garšas
1. Uzvāra ūdeni un verdošā liek iekšā paipalu olas. Pēc 2
min. un 40 sek. tās ņem ārā no ūdens un liek aukstā ūdenī
atdzesēties. Tā tiek iegūtas olas ar maigu, līdz galam
nesacietējušu, bet arī ne pavisam mīkstu dzeltenumu.
2. Salātus
noskalo un kārto uz šķīvja.
3. Bļodiņā sajauc olīveļļu ar
balzametiķi, cukuru, sāli, pipariem. Šo mērci pārslaka
salātiem.
4. Uz šķīvja liek mazus zivs gabaliņus, sagrieztu
gurķi, uz pusēm pārgrieztus ķirštomātus, redīsus. Ja vēlas, dekorē
salātus ar dīgstiem.
Jūras velšu zupa ar dārzeņiem
Sastāvdaļas 4 personām: 1 l zivju buljona, 100 g selerijas
saknes, 100 g burkānu, 100 g kāļu, 100 g kartupeļu, 50 g jūras
velšu (vēžu astes, garneles u. c.), 100 g svaigas zivs (var
izmantot, piemēram, laša atgriezumus, kas paliek pāri pēc laša
izfilēšanas), svaigs timiāns, dilles, citronzāle, sviests
apcepšanai, sāls, pipari pēc garšas
1. Buljonu uzvāra un liek
tajā smalki sagrieztus dārzeņus un citronzāles stiebru. Uzvāra un
pēc tam vāra uz lēnas uguns, līdz dārzeņi mīksti. Citronzāles
stiebru izņem ārā.
2. Uz pannas izkausē sviestu un apcep zivi un
jūras veltes kopā ar timiānu.
3. Jūras veltes liek šķīvī, pāri
pārlej karsto dārzeņu zupu, pārkaisa ar dillēm.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 4 personām: 600 g svaigas zivs (pēc vēlēšanās),
100-150 g sīpolu, eļļa apcepšanai, 1 ēd. k. miltu, 1 tējk.
kartupeļu cietes, 2 olas + 1 ola panēšanai, rīvmaize un milti
panēšanai, 0,5 kg kāļu, piens kāļu vārīšanai, sāls, pipari, zaļumi
pēc garšas
1. Zivi samaļ gaļasmašīnā.
2. Sīpolus uz pannas
apcep.
3. No zivs, sīpoliem, abām olām, kartupeļu cietes,
miltiem, sāls, pipariem sajauc mīklu.
4. No mīklas izveido vai
nu bumbiņas, vai nelielus plācenīšus (ieteicamāks variants, ja
kroketes cepsiet uz pannas, nevis izmantosit friteri).
5.
Kroketes panē miltos, sakultā olā, rīvmaizē.
6. Sagatavotās
kroketes liek uz pergamenta un uz apmēram 20 minūtēm ieliek
saldētavā.
7. Dziļā pannā kārtīgi uzkarsē lielu daudzumu eļļas,
liek tajā kroketes un apcep no abām pusēm. Ja mājās ir friteris,
tad kroketes liek fritēties tajā.
8. Kāli sagriež palielos
gabalos, liek katliņā uzkarsētā pienā un vāra, līdz mīksts. Pienu
nolej, kāli ar garšvielām sablendē.
9. Uz šķīvja liek kroketes,
kāļu biezeni, dekorē ar zaļumiem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri