Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Automāts izsniegs saldējumu apmaiņā pret smaidu

Pasaulē lielākais saldējuma ražotājs Unilever jūlijā un augustā Rīgā prezentēs vienu no tehnoloģiski radošākajiem saldējuma automātiem Share Happy Vending Machine, kas tā lietotājiem dāvās saldējumu apmaiņā pret smaidu.Interesentiem prieku vairojošo saldējuma automātu būs iespējams aplūkot un izmēģināt no 30.

jūlija līdz 7. augustam kinoteātrī Kino Citadele.Šī saldējuma automāta princips ir pavisam vienkāršs – kad cilvēks tuvojas automātam, viņa attēls parādās ekrānā, un, pateicoties „smaida atpazīšanas” tehnoloģijai, personība rotaļīgi tiek iegremdēta virtuālās realitātes pasaulē. Cilvēks tiek aicināts dāvāt plašu un patiesu smaidu, kuru mēra „smaidu-metrs”.

Ar dalībnieka atļauju tiek uzņemts momentfoto, un attēls tiek augšupielādēts Algida sociālo tīklu lapā. Smaidītājs tiek atalgots ar iespēju izvēlēties un nekavējoties saņemt kādu no Algida saldējumiem bez maksas.
Pēc tam savu fotogrāfiju var apskatīt Facebook vietnē http://www.facebook.com/AlgidaLatvija un draugiem.lv vietnē http://www.draugiem.lv/vairoprieku.

Algida smaidu veicinošie saldējuma automāti debiju piedzīvoja 2010. gada maijā Portugālē, Lisabonas mūzikas festivālā, un kļuva par īstu roka fanu hītu. Tajā pašā gadā arī otrā pasaules malā – Singapūrā automāts rosināja cilvēkus smaidīt, piešķirot bezmaksas saldējumu tā saucamo Laimīgo stundu laikā. No 2011. gada Algida”saldējuma automāti tiek uzstādīti visapkārt pasaulei.

Lai radītu smaidu veicinošā saldējuma automātu, sejas mīmiku atpazīšanas tehnoloģijas interfeisu un animāciju, Unilever sadarbojās ar radošo tehnoloģiju aģentūru SapientNitro. Inovācijas radīšanā SapientNitro kreatīvie konsultanti izmantoja jaunākās tehnoloģijas, tostarp sejas vaibstu atpazīšanā, 3G un Facebook sasaistē. Speciālistu iniciatīva netika atstāta novārtā, un starptautiskajā Kannu Lauvu reklāmas festivālā 2010. gadā šedevrs tika apbalvots ar bronzas godalgu, kas ir pielīdzināma filmu industrijas Oskara balvai.

Ar mērķi nodrošināt vietējos patērētājus ar starptautiski pazīstamu un atzītu saldējumu, tādējādi nostiprinoties un kļūstot par vienu no vadošajiem nozares pārstāvjiem Baltijas tirgū, pasaulē lielākais saldējuma ražotājs Unilever šovasar sāka tirgot savus saldējumus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ar zīmolu Algida. Smaidu veicinošā saldējuma automāta prezentācijas ir daļa no Unilever ilgtermiņa plāna Baltijas tirgum. Unilever arī neizslēdz iespēju iegādāties kādu no vietējiem saldējuma ražotājiem, ja šāda investīciju iespēja radīsies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko