Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Neticami, krāšņi un mežonīgi piedzīvojumi

Jautrs piedzīvojums, kas tapis pēc jaukās un interesantās Disney/Pixar animācijas filmas Up motīviem un piedāvā pašam iejusties galveno varoņu tēlā, lai dotos mežonīgos un diezgan savdabīgos piedzīvojumos. Lai gan spēle var šķist pārlieku bērnišķīga, tā atšķirībā no dažiem pēdējā laika projektiem izceļas ar samērā augstu grūtības pakāpi un iespēju daudzveidību.

Spēles stāsts risinās ap kāda omulīga opapa lidojošu māju, jaunības sapņiem un ļoti motivētu skautu zēnu. Par spīti paaudžu atšķirībām, abi varoņi tīri labi spēj risināt kopīgās problēmas. Šis projekts ir klasisks 3D Arcade piemērs, kas līdzinās citām uz animācijas filmu bāzes veidotām spēlēm, piemēram, Asterix and Obelix XXL, Ice Age 2, Wall-E u.c. Up izceļas ar nedaudz lielāku intelekta devu, tā pārbaudīs jūsu pirkstu veiklību un ļaus atgriezties norises vietās vēlreiz, lai pabeigtu iesāktos uzdevumus.

Nebūtu objektīvi spēli vizuāli salīdzināt ar lielbudžeta projektiem, bet jāsaka, ka tā ir patīkami izstrādāta, animācijas filmai atbilstošā stilā un PC platformai piedāvās arī diezgan augstus vizuālos iestatījumus. To pašu varētu teikt par jautro un neuzbāzīgo skaņas pavadījumu. Nevar sūdzēties arī par uzdevumu un dažādu citu varoņu daudzveidību spēlē.

Kā jau šāda veida projektam pieklājas, tam ir visnotaļ daudz dažādu papildu materiālu, fotogrāfiju, videorullīšu. Tiem, kam jau būs gana piedzīvojumu, būs iespēja mēroties spēkiem dažādās sacensībās un uzdevumos.

Diemžēl daudzspēlētāju režīma spēlē vispār nav. Piedzīvojumu laikā jūs kontrolējat abus varoņus un tādā veidā izmantojat viņu unikālās prasmes.

Spēle veidota tā, lai ar katru nākamo piedzīvojumu varoņi iegūtu jaunus atribūtus, ko var izmantot iepriekšējās vietās un pabeigt iesākto.

Up ir jautra izklaide ne tikai jauniešiem vai bērniem. Šis projekts par piedzīvojumiem Dienvidamerikā ir laba pārmaiņa pēdējo mēnešu skarbajā un drūmajā spēļu sarakstā. Vienīgi vēlams sarūpēt spēļu kontrolieri, jo ar to noteikti būs krietni vien vieglāk vadīt varoņus nekā ar tastatūru un peli.

***

vērtējums


Vizuālais noformējums 8,5

Moderno vizuālo efektu izmantošana, vizuālo elementu iespējas, krāsu un dizaina noformējums

Skaņas pavadījums 8

Muzikālā pavadījuma noskaņa, daudzveidība un neuzbāzība, skaņas efektu kvalitāte

Ātrdarbība 9

Ielādes laiki, kopējā ātrdarbībā atbilstoši iestatījumiem, spēles darbības optimizācijas pakāpe

Spēles process 8

Sižetiskā līnija, notikumu daudzveidība, varoņi, darbības iespējas un spēlētāja rīcības brīvība

Intereses noturība 8

Atkārtotas spēlēšanas iespējas, papildu funkcijas un daudzspēlētāju režīms

Kopējais vērtējums 8

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko