Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Jāiet līdzi laikam. Vai arī jāstājas "izmirušo dinozauru" klubā

Gerčikova drošības spilvens

Latvijas kosmētikas nozares dinozaura a/s Dzintars nedienas nav pēdējo mēnešu vai gadu aktualitāte, kas diezgan likumsakarīgi iegājusi finiša taisnē un kas, visticamāk, tuvākajā laikā rezultēsies ar Dzintara maksātnespējas pasludināšanu un tam sekojošu uzņēmuma bankrotu un likvidāciju. Šāds skarbs scenārijs vēl nešķita pilnīgi iespējams gada sākumā, bet tagad to par ļoti ticamu padara informācija par uzņēmuma lielākā akcionāra Iļjas Gerčikova veiktajām darbībām, īpaši pāris pēdējo mēnešu laikā.

Ne mazums par maksātnespējīgiem pasludināto uzņēmumu tomēr spējuši no it kā bezcerīgās situācijas izķepuroties un atsākt darbu. Taču izskatās, ka šis noteikti nebūs Dzintara gadījums, jo vismaz es neesmu guvis pārliecību, ka arī tiesiskās aizsardzības procesa laikā uzņēmuma vadība kopā ar īpašnieku būtu darījusi visu iespējamo, lai finanšu situāciju stabilizētu, reformētu un pārliecinātu lielākos kreditorus, ka uzņēmums spēj, bet galvenais – patiešām grib, izkļūt no krīzes, turklāt pašu spēkiem, nevis gaida, ka kāds to paveiks viņu vietā.

To, ka piedzīvojam Dzintara nu jau vairs ne «nebeidzamās šausmas, bet šausmīgās beigas», saredzu divās visai zīmīgās Gerčikova aktivitātēs. Gerčikovs kopš septembra esot uz sava vārda pārreģistrējis septiņas iepriekš uz Dzintara vārda reģistrētas preču zīmes. Pats uzņēmējs gan sarunā ar Latvijas Radio visai strikti norādīja: «Jautājums ir tikai par dokumentu sakārtošanu. Tie jau sen ir mani patenti. Patentu autors esmu es,» papildus apgalvojot, ka šāda viņa aktivitāte neesot drošības spilvena gatavošana.

Taču nākamā ziņa, ka oktobra beigās Gerčikovs izveidojis jaunu uzņēmumu – SIA Dzintars Beauty, turklāt Patentu valdē pieteikta jauna preču zīme ar tādu pašu nosaukumu – tas ļauj uzskatīt, ka Gerčikovs noliegto drošības spilvenu mērķtiecīgi gatavo. Jo skatīsimies reāli – ne jau desmitiem gadu vecās ražošanas ēkas ir Dzintara lielākā vērtība, bet gan preču zīmes un reģistrētie patenti.

Gerčikova rīcība liek uzdot daudz jautājumu par attieksmi pret valsti, biznesu, īpaši uzņēmuma darbiniekiem, par kuriem, kā secināms no VID informācijas, Gerčikovs ilgstoši nav maksājis sociālās iemaksas. Tas nozīmē – ir apdraudētas uzņēmuma darbinieku sociālās garantijas Dzintara kraha brīdī. Manuprāt, šīs nianses būtu vērts papētīt ne tikai žurnālistiem...

Ar regulāru un pārsvarā nepamatotu valsts kritizēšanu un strauji augošo konkurentu stratēģiju augstprātīgu noniecināšanu ir krietni par maz, lai spētu darboties biznesā. Jāprot un jāgrib iet līdzi laikam. Vai arī nākas stāties "izmirušo dinozauru" klubiņā. 

Top komentāri

Pretiigas tautiibas izgajieni
P
Vai mums nepietiek ar nodarijumiem, ko musu tautais sastradajushi ebreji Lavents, Kargins, Krasovickis u.c., vel tagad arii ebrejs Grechikovs saraush sev, nemaksaa nodokljus darbiniekiem, atlaidia cilvekus, bet pats turpinas kast sev naudu.Zhiidu stilaa.
Vecsčekists
V
CCCP laikos pietika ar to, ka preci saražoja... tev to praktiski "izrāva no rokām". Kapitālismā preci ir jāmāk pārdot... .
Lat
L
Kad kāds sāk runāt par lielākās krāpnieku un izzadzēju nācijas pastrādāto, tad vinji viltigi piesauc antisemitismu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē