Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mediju balsij ir nozīme

Nepieciešamība atrast finansējumu tam, lai nodrošinātu laikrakstu un žurnālu piegādi reģionu iedzīvotājiem, kā arī Latvijas Radio Ziņu dienesta saceltā trauksme par naudas trūkumu ir rosinājusi diskusiju par mediju vietu un lomu mūsu sabiedrībā. Uz šīs diskusijas fona uzmanības vērta ir Iekšlietu ministrijas pagājušajā nedēļā izplatītā informācija, kurā sacīts: "Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens ir uzdevis Valsts policijas priekšniekam Ķuzim un Iekšējās drošības biroja priekšniekam Mūrniekam izvērtēt policijas darbinieku rīcību sakarā ar raidījuma Bez tabu 2019. gada 5. augusta sižetā izskanējušo informāciju par vīrieša piekaušanu Krāslavā, kā rezultātā piekautais vīrietis mira."

Tātad televīzijas raidījuma Bez tabu sižets bija tas, kas pamudināja iekšlietu ministru pievērst uzmanību tam, vai policijas darbinieku  rīcība, izmeklējot noziedzīgo nodarījumu, atbilst normatīvajam regulējumam un sabiedrības interesēm. Turklāt arī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns vērsies pie iekšlietu ministra, Valsts policijas priekšnieka un prokuratūras, atsaucoties tieši uz raidījuma Bez tabu 5. augusta sižetu. 

Aģentūras LETA ziņas liecina, ka iekšlietu ministra un Saeimas deputāta redzeslokā nonākušais notikums ir bezgala traģisks, – 20. jūlija naktī Krāslavā ticis piekauts 1990. gadā dzimis vīrietis, kurš vēlāk Daugavpils reģionālajā slimnīcā miris. Policija saistībā ar notikušo piekaušanu ierosinājusi krimināllietu, un ir aizturētas vairākas personas, kurām kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība, vienai personai vēlāk – apcietinājums. (Rancāns jau iepriekš pauda viedokli, ka notikušais ir apcietinājuma piemērošanas pamats.) LETA arī norāda, ka Daugavpils reģionālās slimnīcas mediķu rīcību Krāslavā piekautā vīrieša ārstēšanā vērtēs Veselības inspekcija un Valsts policija.  

Protams, to, tieši kurš ir un kurš nav vainīgs pie tā, ka dzīvību zaudēja jauns cilvēks, kam pat vēl nebija 30 gadu, var izlemt vienīgi tiesa, bet politiķiem, žurnālistiem, sociālo tīklu spīdekļiem un anonīmiem interneta komentētājiem nebūtu jātēlo tiesneši. Turklāt Krāslavas traģēdija nav pēdējā laikā vienīgais gadījums, kad konflikts tiek risināts tik agresīvi, ka prasa dzīvību. 

Taču ir svarīgi tas, ka mediji vēsta par šādiem gadījumiem – gan tāpēc, lai brīdinātu iedzīvotājus un atgādinātu, ka agresīvi uzbrukumi līdzcilvēkiem notiek ne jau tikai ASV un Vācijā, bet arī mūsu pašu valstī, gan tāpēc, lai zem sabiedrības uzmanības lupas atrastos likumsargu un citu par sabiedrības drošību un veselību atbildīgo speciālistu darbs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē