Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars
Remontu tēma tiek veikli izmantota kā iegansts sen kārotām kadru pārbīdēm

Slepenās telpas piesegā

Plašāku publiku varbūt ne tik ieinteresējoši kā partiju pārstāvju ķīviņi, tomēr no demokrātijas un tiesiskuma viedokļa varbūt pat būtiskāki konflikti šobrīd novērojami Saeimas administrācijas spicē. Savu amatu atstājusi Saeimas ģenerālsekretāre. Kriminālprocesā saistībā ar to, ka, izbūvējot speciālas telpas jaunajā ēkā, nav ievērotas drošības prasības, uz nopratināšanu Drošības policijā saukts gan Saeimas kancelejas vadītājs, gan izpilddirektors un citi.

Tiek veidotas jaunas amatu vietas, to pamatojot ar lielākas kārtības ieviešanu. Šī ir tā reize, kad, ja iedziļinās visā, kas saistībā ar šiem notikumiem publiski vēstīts, jautājumu rodas vairāk nekā skaidrības. Problēma, ka diez vai kāds gribēs līdz galam būt atklāts, jo izskatās, ka konflikta eskalēšanā ir arī pa kādai ieinteresētajai pusei.

Vispirms jau dīvainas šķiet apsūdzības, ka telpas Saeimas Nacionālās drošības komisijas slepenajām apspriedēm restaurējuši būvnieki bez industriālās drošības sertifikāta, īpaši, ja ņem vērā, ka politiskie lēmumi par šādas telpas izveidi pieņemti jau ēkas remonta laikā. Proti, sākotnēji bijušas vienas prasības attiecībā uz būvniekiem, bet, kad tie nolīgti, vēlmes par veicamo darbu mainījušās. Kāpēc tieši konkrētās telpas iekārtošanai nav atsevišķi nolīgti meistari ar visiem "papīriem"? Pieļauju, ka toreiz prezidijam tieši pakļautais Saeimas iekšējās drošības vadītājs Jānis Gulītis, kas pēc statusa vienīgais ar to varētu nodarboties, vārdos apliecinājis, ka visu sakārtos, bet nu arī viņa vairs attiecīgajā amatā nav, un, lai pamatotu neizdarību, atliek meklēt kādu citu peramo.

Vai problēma ar nesertificēto speciālistu ierīkoto telpu tik liela, lai, kā saka, ripotu galvas Saeimas administrācijā? Nedomāju. Galu galā specdienesti var atnākt un pārliecināties, vai telpā nav ierīkotas noklausīšanās sistēmas, iekšējo apdari var ierīkot, kādu vajag. Šajā gadījumā vairāk izskatās, ka remontu tēma tiek veikli izmantota kā iegansts sen kārotām kadru pārbīdēm, kas sākās jau Āboltiņas vadībā un nu mazliet citā vektorā turpinās pie Mūrnieces.
Intrigu pastiprina arī politiskajās aizkulisēs dzirdētais, ka kādreizējā Valsts prezidenta Zatlera īstenotā tāda kā apvērsuma līdzorganizatore, tagadējā Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, jaušot, ka no Vienotības atkārtoti Saeimā vairs netiks, sev noskatījusi parlamenta ģenerālsekretāra amatu, ko līdz šim ieņēma Kārina Pētersone. "Savējo" komanda jau tiekot komplektēta. Ja tā tiesa (un to redzēsim tuvāko mēnešu laikā), notikumu Saeimā izvērtēšanai bez Drošības policijas būtu jāpiesaista arī KNAB, jo tad te būtu runa par varas izmantošanu personiskās interesēs.

Top komentāri

Mantrausis
M
Palaban diskusijas norit ap "vainīgajiem". Tikai īsti nav skaidrs, kas tieši slepenajai telpai ir nepiemērots apspriedēm? Vai izmantoti materiāli, caur kuriem var viegli noklausīties? Vai būvnieki ievietojuši vai – tieši pretēji – nav ievietojuši noklausīšanās, slāpēšanas vai traucējošas ierīces? Saprotams ir viens – nav kaut kāda sertifikāta – ko tas izsaka? Lai skatītos, kā notiek bābiska ņemšanās ar amatiem, daudz prāta nevajag. Kur ir problēma?
Protams,
P
īsti iejunkurējušās dāmītes stilā!
Sekretnijs
S
Jāpārbauda, vai izbūvētās telpās nav noslēptas noklausīšanās ierīces. Dāmas jāliek mierā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Asānža lietas noslēgums

Nedēļas vidū pēc vienošanās ar ASV varasiestādēm par daļēju vainas viņam izvirzītājās apsūdzībās atzīšanu brīvību atguva un dzimtajā Austrālijā atgriezās interneta projekta WikiLeaks dibinātājs Džūl...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē