Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Neviens nevar paļauties, ka ievēlēšana ir garantēta

Vēlētāji kā darba devēji

Jau pavisam drīz, trešdien, 22. maijā, sāksies iepriekšējā balsošana Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, bet sestdien, 25. maijā, klāt būs galvenā vēlēšanu diena. Par astoņām Latvijai paredzētajām EP deputātu vietām cīnās kopumā 246 kandidāti no 16 sarakstiem, vēsta Centrālā vēlēšanu komisija. Ņemot vērā konkurenci, neviens no kandidātiem nevar relaksēti paļauties, ka tieši viņam ievēlēšana ir droši garantēta.

Dažs labs politiskais spēks savā priekšvēlēšanu kampaņā ietvēris mudinājumu doties balsot, norādot arī, par kuru kandidātu vajadzētu balsot, turklāt aicinājums izteikts tik didaktiski, ka rodas aizdomas – tiks panākts gaidītajām pretējs efekts. Turklāt jau atkal ir tādas priekšvēlēšanu kampaņas, kas spēj piedāvāt tikai politisko konkurentu zākāšanas un salkanas pašslavināšanās kokteili, bet laikam jau kampaņu veidotājiem šķiet, ka šāds kokteilis ir atbilstošā elektorāta gaumē.   

Tomēr balsot EP vēlēšanās ir vērts. Par spīti tam, ka vēlēšanu organizēšanā iesaistītās iestādes nav spējušas nodrošināt to, lai visi vēlētāji saņemtu vēstules ar norādi, uz kuru vēlēšanu iecirkni jādodas. Par spīti tam, ka viena politiskā spēka reklāma šķiet pārlieku uzbāzīga un otra neatbilstoša XXI gadsimtam, bet vēl trešajā ietvertais vēstījums vispār nav loģiski izprotams. Par spīti tam, ka līdz ar nobalsošanu EP vēlēšanās nekur nepazudīs mūsu valstī pastāvošās problēmas – arī pēc 25. maija ievērojama sabiedrības daļa balansēs uz nabadzības robežas, sociālā atbalsta sistēma būs haotiska, izglītības joma turpinās pretoties pārmaiņām, valsts sektors un uzņēmējdarbības vide dzīvos atšķirīgās realitātēs, daudzi no Latvijas aizbraukušie cilvēki mūsu valstī vismaz tuvākajā laikā neatgriezīsies, darba devēji sūdzēsies par strādājošo trūkumu, bet bezdarba līmenis dažos novados aizvien pārsniegs 10%.

To visu apzinoties un negaidot brīnumus, tomēr vērts ņemt vērā, ka balsot šajās vēlēšanās vajadzētu mūsu valsts starptautiskās reputācijas dēļ, jo tas, kādi politiķi pārstāv Latviju EP, ļoti būtiski ietekmē mūsu valsts tēlu. Latvijā ierasts teikt, ka, balsojot vēlēšanās, ikviens vēlētājs parāda, kuram kandidātam uzticas, bet kuram ne. Tā dēvētajās vecajās Eiropas Savienības dalībvalstīs ir dzirdēts teiciens, ka vēlētāji, izdarot savu politisko izvēli un balsojot, "pieņem darbā" izraudzītos kandidātus.

Tāpēc ir vērts balsot par tiem kandidātiem, kurus ikviens no mums, vēlētājiem, atbilstoši savai individuālajai pārliecībai "pieņemtu darbā" un kuru līdzšinējā rīcība liecina, ka šie cilvēki varētu Latvijas reputāciju spodrināt, nevis graut .

Top komentāri

Pirms-runā vienu, pēc-dara citu
P
Politikā uzvar blēži, kas Pirms vēlēšanām runā vienu, bet pēc ievēlēšanas - dara citu. Piemēram, pirms vēlēšanām neviens neteica, ka Akcīzes nodoklis saldinātajiem dzērieniem varētu trīskāršoties, bet tagad Attīstībai/Par bīda šādu projektu.
Es par Mārtiņu Barkovski
E
Es šajās vēlēšanās balsošu par Mārtiņu Barkovski, kurš rakstnieka vārdā ir Otto Ozols. Viņš ir kaismīgs publicists un nav pielaizīts blēdis.
.
.
Nekādi "darba devēji" vēlētāji nav- 8 kakli no 751 neko nenozīmē. Tā nav darba došana, bet atļauja dažus gadus netraucēti parazitēt. Vienkāršs, bezjēdzīgs un truls balasts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē