Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Šodien

Pret karu. Par sāpīgo. Arī krieviski © DIENA

Dziedātāja Zemfira pēc savas pēdējās uzstāšanās Maskavā 2022. gada 24. februārī sociālajos tīklos ierakstīja: "Man ir skumji, smagi, es raudu. Es negribu karu. Un es neesmu gļēvule." Pēc tam viņa aizbrauca no Krievijas, vairs nav tur uzstājusies un no lielvalsts varasiestāžu puses oficiāli tika piepulcināta slavenajiem "ārvalstu aģentiem". Viņa vairākkārt un dažādos veidos paudusi savu nosodījumu Krievijas politikai un agresijai Ukrainā. Intervijas gan māksliniece šobrīd atsaka, taču ar savām dziesmām un atsevišķiem ierakstiem skaidri pauž pretkara nostāju.

Otrā kārta © DIENA

Traukus nomazgāšu otrajā kārtā – es sev saku un, laimīgi izvairījies paskatīties uz izlietnes pusi vēlreiz, atlaižos dīvānā, lai ieslēgtu televizoru. Labāk nebūtu tā darījis!

No 2025.gada bērnus Rīgā varēs pieteikt ne vairāk kā piecu skolu pirmajās klasēs

No nākamā mācību gada bērnus Rīgā varēs pieteikt ne vairāk kā piecu skolu pirmajās klasēs, paredz šodien Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta komitejas atbalstītie grozījumi saistošajos noteikumos "Kārtība, kādā reģistrējami un izskatāmi iesniegumi par bērnu uzņemšanu 1. klasē Rīgas valstspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs".

Vēlme strādā tuvāk mājām mudina pārtikas tehnoloģi kļūt par ķīmijas skolotāju

Vēl pirms pāris gadiem pārtikas tehnologa profesiju ieguvusī Agnese Bicāne nevarēja pat iedomāties sevi 30 bērnu priekšā. Taču jau otro mācību gadu viņa ir ķīmijas skolotāja Ābeļu pamatskolā un Jēkabpils 2. vidusskolā. 2024. gada pavasarī Agnese bija viena no sešiem jaunajiem ķīmijas un bioloģijas skolotājiem, kuri ieguva Latvijas zāļu ražotāja Olpha un Centrālās laboratorijas stipendiju trīs tūkstošu eiro apmērā. Iegūto naudu viņa ieguldīja kāda sen lolota sapņa īstenošanā – kopā ar vīru iegādājās savu bišu dravu.

Jūrmalā jaunnedēļ tiks noteikti jauni satiksmes ierobežojumi

Jūrmalā ir pabeigti būvdarbi Dzintaru dzelzceļa pārvada labajā pusē virzienā no Rīgas uz Majoriem, bet no pirmdienas, 14.oktobra, būvdarbi tiks sākti pārvada kreisajā pusē virzienā no Rīgas uz Majoriem, nosakot jaunus satiksmes ierobežojumus, informēja pilsētas pašvaldība.

Tramps noraida otrās debates ar Herisu

ASV eksprezidents Donalds Tramps trešdien noraidīja iespēju piedalīties otrajās ASV prezidenta vēlēšanu debatēs ar viceprezidenti Kamalu Herisu.

Ceturtdiena būs mākoņaina, toties silta

Nedēļas ceturtā diena Latvijā pārsvarā būs mākoņaina, toties salīdzinoši silta, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

KDi iesaka: Piedzimšana nav pašsaprotama © DIENA

Traukus nomazgāšu otrajā kārtā – es sev saku un, laimīgi izvairījies paskatīties uz izlietnes pusi vēlreiz, atlaižos dīvānā, lai ieslēgtu televizoru. Labāk nebūtu tā darījis!

Kalendārs

Oktobris, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10