Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Concerto

Restorānu, par kuru būs runa, pamanīju jau pirms laba laika - kad tas vēl tikai tapa. Droši vien šis garāmbraucot pamanītais topošais objekts atmiņā palika tāpēc, ka restorāna pieteikums šķita neparasts šajā pilsētas vietā, "aizstabu valdemārenē". Neesmu mācījies 49.vidusskolā, nav man tās šā rajona izjūtas, kas ir tās absolventiem, tomēr Valdemāra iela man ir asociējusies gan ar prestižu guļamrajonu, gan Maikapara namu, kur Laventa laikos mita prezidents Ulmanis, gan dažām sadistiskām mācību iestādēm (ko vērta ir kaut vai Universitātes Ķīmijas fakultāte, kas ik pa laikam mēdza pārsteigt publiku ar kārtējo apsaitēto studentu, ķīmiska eksperimenta upuri; vismaz manā kara katedras laikā 70.

gadu otrajā pusē šādi studenti tur rītos parādījās katru gadu), pat ar rakstniekiem un dažu labu šņabja veikalu, bet ar krogiem gan ne. Jāteic, arī tuvākajā apkārtnē to nebija, pēdējais krogu postenis ir Valdemāra un Stabu ielas krustojums, pēc tam tuvākais laikam ir tikai ebreju Šalom. Aiz Vesetas ielas guļamrajona senāk pletās baisi teiksmaina mazdārziņu valstība, no kuras varēja iznākt tikai krimiķu varoņu prototipi, ne glaunā krogā sēdētāji.

Taču šodien aina ir mainījusies un Valdemāra ielas posms šajā apkaimē atrodas lielu kultūras iestāžu sprieguma laukā - starp Dailes teātri un Arēnu Rīga. Tātad, ja pieņemam, ka ir ļaudis, kas kultūru prot baudīt nesteidzoties ar uvertīru kādā krodziņā un arī pēcvārdiem turpat, vajadzība pēc restorāniņiem še top skaidra kā diena. Jo vairāk tāpēc, ka Arēnā Rīga cilvēkus pagaidām tikai bendē ar čipsiem un kolu. Restorāns Concerto ir iecerēts minētās kultūrvajadzības apmierināšanai.

Un arī kam vairāk. Gan Kaspara Riekstiņa (arī Fīlings un 4 Rooms) veidotais interjers, gan ēdienkarte, gan viesmīļu neuzspēlētā laipnība apliecina, ka šī nav tikai ātrā pirms un pēc koncerta pakafijotava, bet pastāvīga vērtība, kas varētu eksistēt arī tad, ja lielā koncertdzīve Rīgā izbeigtos. Concerto iecerēs (lai gan restorāns, kā to liecina baloni pie ieejas durvīm, atvērts jau kopš pagājušās nedēļas, tomēr īstā atklāšana būšot tikai novembra sākumā) ir ne vien garšīga pabarošana, bet arī džeza piedāvājums. Pabarošana ir eiropeiska ar diviem akcentiem - itāliski knifīgo un sezonāli aktuālu vietējo produktu izmantošanu, piemēram, cidoniju sulā marinētu cūkgaļu, kāļu biezeni pie jēra, dzērvenēm pie itāļu deserta. Gastronomiskie prieki pieejami gan pagrabtelpā, kur pīpē, gan galvenajā pirmā stāva zālē, kur ap lielu ķieģeļstabu un arī pie sienām kā lielie akcenti ir melnpelēkpuķainie lielie pusapļa dīvānkrēsli, kuros ietilpst vesela kompānija, bet ir arī mazāki galdiņi. Cenas nodrošina to, ka 49.vidusskolas pīpmaņi te diez vai nāks regulāri.

***

Restorāns Concerto

Krišjāņa Valdemāra iela 77

Atvērts no plkst.9 līdz 24

interjers 8888

ēdieni 8888

atmosfēra 88888

apkalpošana 88888

***

TV Izklaide ēda:

Gulašzupa ar ķiploku grauzdiņiem Ls 4,00

Soba nūdeles ar cūkgaļas fileju, siera mērci un spinātiem Ls 6,50

Tiramisu saldējums ar Galliano liķiera putām un silto šokolādes fondī Ls 5,50

7 Žāvētu augļu zupa ar maskarpones krēmu un grauzdētiem ciedru riekstiem Ls 4,20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko