Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

K.i.d.

Ai, karamba, kas spāņu valodā nozīmē "ojedritvai!", beidzot ir attaisnojis savu nosaukumu - kad jau šķita, ka šis būs viens no retajiem Rīgas nemirstīgajiem krodziņiem vai dzīvos vismaz tikpat ilgi, cik tā apmeklētāji, kuriem ar šo vietu saistījās atmiņas par īpašiem notikumiem, Ai, karamba ņēmis un nomiris! Turklāt izdarījis to daudz klusāk, nekā mēdza dzīvot, lai gan nelaiķis būtu pelnījis cienīgu izvadīšanu.

Nu, vismaz piemiņas plāksnes pieskrūvēšanu pie ēkas, lai atgādinātu, ka savulaik Ai, karamba bija tā vieta, kurā dzima grupa The Hobos. Toreiz Ūdrītis bija tikko sapazinies ar Vilni Krieviņu, Mārtiņu Burkevicu un Egonu Kronbergu, un Ai, karambā notika viņu pirmais kopējais koncerts. Visi galdi tika iznesti ārā, lai iekšā varētu dejot, skatītājos bija arī vieni no šā krodziņa regulārajiem apmeklētājiem Prāta vētra, kam te netālu birojs, un pēc šī vēsturiskā koncerta tika pieņemts lēmums par grupas The Hobos izveidošanu.

Taču nekādas piemiņas plāksnes Ūdrītim un kompanjoniem te, protams, nav. Arī iekšā vairs nav ierastās sarkani krāsotās ķieģeļu sienas, kur trepes uz otro stāvu, nav arī Amerikas autonumuru un citu ierasto atribūtu gar sienām. Ai, karamba ir atstiepusi kājas, neatstājot pēdas, un telpās tagad saimnieko cits krogs. Tā interjera dominante ir melnbalta tāpat kā nosaukums K.I.D. ar zvaigznīti, kas norāda uz piebildi, ka kroga nosaukumam nav sakara ar bērniem. Telpu izvietojums nav radikāli mainīts, kāpnes uz otro stāvu un pats otrais stāvs eksistē, arī vietas pie logiem palikušas. Taču tur, kur bija pirmā stāva bāra lete, tagad ir padziļināta telpa ar pavisam citu leti - salātu bāru. Mazliet līdzīgu Dada lietotajam, tikai ar veģetāru dominanti. Salātu bārs ir jaunā restorāna īpašais piedāvājums. Te par trīsarpus latiem var pielikt bļodiņu pilnu ar zaļumiem un dažiem citiem labumiem. Otra lieta, ar ko apmeklētājus piesaista K.I.D., ir brokastis jau no astoņiem rītā. Tāds kā viesnīcas bārs bez viesnīcnieku publikas.

Taču, ja jums salātu vietā gribas ēst ko stingrāku, restorānam ir nopietna ēdienkarte. Vairākas zupiņas, kas visas izrādās ļoti garšīgas: gan smalkā gulašzupa, gan asā gaspačo, gan citas. Otrēdienu skaitā ir vairākas pastas (garšo labi, porcijas nav milzīgas), netrūkst arī visādu cepinājumu. Tātad tie, kas Ai, karambu bija iecienījuši brokastu (un arī pusdienu) dēļ, neko zaudējuši nebūs, drīzāk otrādi, jo, būsim atklāti, beidzamajā laikā reiz slavenajā krogā zināmu savārgumu nevarēja nejust. Pie K.I.D. atgriežoties, jāatceras tikai, ka svētdienās tas brokastis piedāvā no desmitiem rītā.

***

Bārs un restorāns K.i.d.


Pulkveža Brieža iela 2

Atvērts no 8.00 līdz 23.00

virtuve HHHH

interjers HHHH

atmosfēra HHHH

apkalpošana HHHHH

***

TVIzklaide ēda


Svaigu gurķu zupa Ls 2,05

Gulaša zupa Ls 2,60

Penne pasta ar vistas fileju Ls 3,70

Pasta Boloņas gaumē Ls 3,60

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko