Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Palīdzēsim visi kopā!

Pirms pāris dienām ieskatījos portāla ziedot.lv projekta Pilsētas kaķu dzīve pārskata lapā. Pārsteidzoši rezultāti - par iedzīvotāju ziedotajiem līdzekļiem septembra mēnesī Rīgā un tās rajonā sterilizētas 78 kaķenes (iztērēti Ls 1715), kastrēti 20 runči (Ls 240) un eitanizēti divi bezcerīgi slimi un traumēti kaķi (Ls 20).

Zinot, ka viena kaķene kopā ar saviem pēcnācējiem sešu gadu laikā var radīt 420 000 kaķēnu, projekta lietderības koeficientu nav grūti aprēķināt. Jāatgādina, ka projekts Noķer - sterilizē - atlaiž veiksmīgi darbojas visā pasaulē. Tā ir bezsaimnieku kaķu kontroles programma, kuras laikā noķertajiem dzīvniekiem izņem vairošanās orgānus, bet pēc dažām dienām sterilizētos kaķus nogādā viņu iepriekšējās dzīvesvietās. Projektā biedrība DzīvniekuSOS noslēgusi līgumus ar astoņām veterinārajām klīnikām. Pēc iepriekšējas vienošanās ar DzīvniekuSOS iedzīvotāji veda kaķus uz norādītajām klīnikām. Atsevišķu kaķu koloniju aprūpētāji tādā veidā humāni jau pilnībā sakārtojuši savas apkārtnes bezpajumtnieku kaķu dzīvi.

Oktobrī ziedotāju skaits samazinājās, un biedrība DzīvniekuSOS pašlaik cenšas norēķināties ar klīnikām par jau veiktajām operācijām, tāpēc nākas samazināt sterilizācijas tempus. Taču nāk ziema, un daudzas namu pārvaldes nevis palīdz saviem iedzīvotājiem humāni risināt bezpajumtnieku dzīvnieku problēmas, iet šķietami vienkāršāko ceļu - aizdrīvē pagrabu logus, bieži vien iemūrējot pagrabos dzīvus kaķus. Atgādinām, ka iedzīvotājiem par šādu nežēlīgu rīcību jāziņo policijai, biedrībai DzīvniekuSOS (tālr.26664407) un Pārtikas veterinārā dienesta Dzīvnieku labturības nodaļai (tālr.67095262). Nešaubieties, pāridarītāji saņems atbilstošu sodu, ko piemēro pēc likuma par dzīvnieku labturības noteikumu pārkāpumiem.

Mūsu kopīgā rūpe ir turpināt projekta Pilsētas kaķu dzīve programmu Noķer - sterilizē - atlaiž. Lai šis darbs sekmīgi turpinātos, joprojām nepieciešams iedzīvotāju atbalsts - ziedojumi. Ziedojot naudu, es mierīgi gulēšu naktī, jo zināšu, ka esmu palīdzējusi kādam, kurš citādi šo ziemu neizturētu. Kādam, kurš bez mūsu palīdzības ik trīs četrus mēnešus laidīs pasaulē nevienam nevajadzīgus kaķēnus, kuri slimos, mirs no bada, slimībām un aukstuma.

***

Fonds Ziedot

Reģ.Nr. 40008078226

Hansabanka, Bankas kods:HABA LV 22

Konta nr.LV95-HABA-0551006150241

Mērķis: ziedojums projektam Pilsētas kaķu dzīve

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko