1. Vispirms sagatavo grauzdiņus: ar asu nazi ļoti plānās šķēlītēs, 1 mm, griež rupjmaizi. Liek uz plāts un žāvē cepeškrāsnī 160 °C apmēram 7 min.
2. Visus produktus zupai sagriež kubiņos. Ķirbi un sīpolus apcep sviestā, pievieno sagrieztus ābolus, sāli, ingveru, kariju, čili un melnos piparus, pāri lej buljonu.
3. Vāra, līdz visas sastāvdaļas mīkstas, tad sablenderē vai izberž caur sietu. Dekorē ar saldā krējuma lāsi, uzber šķipsniņu sagrauzdētu, piestā saberztu ķimeņu un kādu zaļumu, lapiņu (piemēram, šajā zupā ļoti labi iederas kinza).
4. Pasniedz ar rupjmaizes grauzdiņiem. Tos var lauzt un likt zupā, var pasniegt atsevišķā trauciņā