Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 26. novembris
Sebastians, Konrāds

Zvaigžņu stunda pavāru izdomai

Tā vien šķiet, ka pavāriem rudens ir darbam vispateicīgākais laiks, jo ēdienu var pagatavot no svaigām, tikko no dārza atnestām izejvielām: dārzeņiem, augļiem un zaļumiem.

Sapnis - daudzveidīgas smaržas, krāsas, nianses un garšas un milzīgas izvēles iespējas. Restorāna Queens šefpavārs Rolands Rudzāts priecājas par krāsaino gadalaiku - kad dārzi gandrīz jau novākti, atliek tikai ķerties pie dāsnajām veltēm un priecēt ēdējus.

Bekonā tīts vistas gaļas muss ar mandelēm un biešu un grūbu risoto

1. Vistas šķiņķi samaļ vai sablendē kopā ar saldo krējumu, olām, rozmarīnu un garšvielām.

2. Bekonu sagriež plānās šķēlītēs un izklāj uz pārtikas plēves, virsū liek vistas gaļas masu un mandeles, tad akurāti satin rullīti un aizsien galus.

3. Gaļu liek katlā ar ūdeni un vāra aptuveni 15 minūtes. Pirms pasniegšanas ruleti izņem no plēves, apcep no visām pusēm, līdz bekons kļūst kraukšķīgs, sagriež gabalos un pasniedz.

4. Bietes sagriež palielos gabalos un liek kopā ar grūbām, garšvielām un etiķi vārīties, kamēr grūbas gatavas, izņem bietes un kārto uz šķīvja.

5. Mērcei apcep sīpolus, ķiplokus, sēnes, pielej saldo krējumu, pieliek garšvielas un vāra, kamēr mērce sabiezē.

6. Puravus sagriež smalkos salmiņos un cep eļļā kraukšķīgus, apber ar sāli un dekorē ēdienu.

7. Ēdienu kārto uz šķīvja un pasniedz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas

4 porcijām vajadzēs:
600 g vistas šķiņķa bez kaula, 250 g bekona, 100 g saldā krējuma, 2 olas, 50 g mandeļu, nedaudz rozmarīna, 1 bieti, 200 g grūbu, 1 tējk. etiķa, 100 g baraviku, 100 g gaileņu, 50 g sīpolu, nedaudz ķiploku, timiānu, 200 g saldā krējuma, 10 g eļļas, 250 g puravu, sāli, cukuru un piparus.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko