Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Canon IXUS 120IS – kompakts IXUS stilā

_Canon IXUS _sēriju pazīstam jau sen, tā vienmēr priecējusi ar augstu kvalitāti, uzticamību un plašu modeļu klāstu. Arī šogad _IXUS _sēriju papildinājis ne viens vien jauns aparāts. Mums bija izdevība aplūkot tuvāk _IXUS 120IS. _Kameras būtiskākās īpašības:- 12 megapikseļu attēla sensors;- 28-112 (ekviv.) milimetru optika ar optisko stabilizāciju (4x zūms, f2.8-5.9);- sensora jutība ISO 80-1600;- 2.7 collu ekrāns;- HD video ieraksts.

IXUS 120 IS korpuss ir ārkārtīgi kompakts un diezgan plāns, tomēr fotokamera ir gana smaga, lai nerastos nevajadzīgas pārdomas par ierīces kvalitāti. IXUS pieejama četros neizlecošos toņos, mums ir tikusi melnā. Korpusa virsma ir matēta – ļoti praktiski, jo nepaliek pirkstu nospiedumi.
Viena no IXUS 120 stila iezīmēm -  pogas pēc iespējas iedziļinātas korpusā un iestrādātas vienā līmenī ar korpusa virsmu, kas izskatās kolosāli, bet dažos gadījumos rada problēmas – ātrumā var būt grūti sataustīt pogas, sevišķi, ja rokās ir cimdi. Lielāku pirkstu īpašniekam būs pagrūti spaidīt arī virzienpogu, tai ērtāk piekļūt ar nagu, kas ne vienmēr ir forši. Tomēr pogas ir stingras, kvalitatīvas.

Režīmu pārslēgšana notiek ar bīdslēdzīti – to IXUS sērijā esam redzējuši arī iepriekš un, lai arī es nekad neesmu uzskatījis to par ērtāko risinājumu, tomēr šeit bīdslēdzīša pozīcijas gana labi fiksējas un pārslēgs ir lietojams labi.
Fotografēšanas režīmos – “iztikas minimums”, tātad nekā lieka, tikai automātiskais fotografēšanas režīms, mazliet mazāk automātiskais “P” režīms un filmēšanas režīms. Manuālās kontroles režīma nav – to meklējiet citos modeļos. Nav arī scenāriju režīma, bet automātiskais režīms autofokuss, atšķirībā no dārgākiem jaunajiem modeļiem, neprot pats pārslēgties makro režīmā. Runājot par autofokusa režīmiem – šeit ir ne tikai parastais vai makro, bet arī infinity, tas ir, bezgalība – gadījumiem, kad jāfotografē ainava, kurā attāluma dēļ autofokusam grūti “pieķerties” kaut kam konkrētam.

IXUS 120 lietošana ir dabiska un intuitīva – nav nekā revolucionāra vai eksotiska, viss ir savās vietās tā, kā pierasts citos un iepriekšējos modeļos. Šis modelis savas specifikas dēļ nav pārblīvēts ar detalizētām konfigurācijas iespējām, tādēļ patīkami redzēt, ka ir iekļauta inovatīvā uzņemtā attēla aplūkošana ar palielinātu fragmentu, uz kuru fokusējās autofokuss – tādu redzējām Canon SX200IS modelī un atzinām par ļoti praktisku esam.
Fotografējot IXUS 120 izrādās gana atsaucīga, tā fokusējas pieklājīgi ātri un attēlu kvalitāte labā apgaismojumā ir atzīstami laba. Sliktāk ir krēslā vai tumsā: tā īsti nav šī modeļa stihija, turklāt ekrāns dramatiski “bremzē”, bilde tajā reaģē uz objektīvā redzamo ar pamanāmu aizkavēšanos.

Spriedums

IXUS 120 IS ir ļoti kompakta, stilīga un kvalitatīva fotokamera, kurā nav nekā lieka, vien pats minimums fotografēšanai vai filmēšanai automātiskā režīmā. Priekš tik vienkāršas ierīces cena šķiet visai augsta, taču jāatceras, ka maksājam arī par IXUS gēniem, kuri garantē augstu kvalitāti un tehnikas uzticamību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Canon IXUS 120 IS

Plusi:

+ Stilīga un kompakta, matēts korpuss
+ Laba attēlu kvalitāte labā apgaismojumā
+ Vienkārša un ērta lietošanā

Mīnusi:

- Augsta cena
- Vājā apgaismojumā ekrāns grūti izmantojams

Cena ap 200 Ls

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko