Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

RIGA IFF Ziemeļvalstu kino programmu atklās ar filmu par Hariju Šainu

Rīgas Starptautiskā kino festivāla (RIGA IFF) Ziemeļvalstu kino programmas Nordic Highlights atklāšanas seansā tiks demonstrēta dokumentālā filma, kuras galvenais varonis ir Harijs Šains, Zviedrijas Filmu institūta dibinātājs un viena no ietekmīgākajām kultūras un plašsaziņas līdzekļu personībām pagājušā gadsimta 60. un 70. gados, informēja festivāla pārstāve Anna Macko.

Pilsonis Šains ir stāsts par kara bēgli, kura tuvāko draugu lokā bija Ingmārs Bergmans un Ūlofs Palme, stāsts par dižiem panākumiem un dziļu traģēdiju vienlaikus. Filmā ar pieredzi dalās režisors Rojs Andersons, leģendārās aktrises Harieta Andersone un Līva Ulmane, Ingmāra Bergmana dēls Dāvids, Ūlofa Palmes dēls Mortens un daudzi citi.

Programmas atklāšanas seanss paredzēts 9. septembrī plkst. 18, ikviens seansa apmeklētājs aicināts arī pievienoties Zviedrijas vēstniecības Rīgā pieņemšanā kinoteātra Splendid Palace Versaļas zālē pusstundu agrāk – 17.30, kurā iepazīsimies ar filmas veidotājām Kerstu Grundica Brenanu, Modu Nīkanderi, kā arī varēs baudīt brūkleņu punšu un zviedru tradicionālās kraukšķmaizītes. Savukārt, pēc seansa paredzēta neliela jautājumu un atbilžu sesija.

Festivāla programma Nordic Highlights veidota sadarbībā ar Norvēģijas, Zviedrijas, Dānijas un Somijas vēstniecībām, kā arī Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju Latvijā un Dānijas Kultūras institūtu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. 

Biļetes uz Pilsonis Šains seansu pieejamas iepriekšpārdošanā festivāla mājaslapā: http://www.rigaiff.lv/2017/lv/pilsonis-sains/.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja