Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Riga IFF aicina uz paneļdiskusiju par seriālu veidošanu Eiropā

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF) sadarbībā ar Eiropas Padomi un Nacionālo kino centru 21. oktobrī rīkos divas secīgas paneļdiskusijas par seriālu tapšanu un tai nepieciešamajiem atbalsta mehānismiem Eiropā.

Ar Kultūras un Ārlietu ministriju atbalstu norisošā paneļdiskusija Rīgā pulcēs nozares speciālistus ar plašu pieredzi seriālu izrādīšanas un finansēšanas jomā, tostarp, Dr. Simoni Emeliusu no Vācijas sabiedriskā mediju kanāla ZDF un Somijas sabiedriskā pārraidītāja YLE pārstāvi Jarmo Lampelu.

Eiropas padome nule ir izziņojusi Eurimages atbalsta mehānismu Eiropas seriāliem – tās ietvaros pirmajā gadā seriālu veidošanai ir pieejami kopumā 7 miljoni eiro. Šīs iniciatīvas kontekstā, ārvalstu un vietējās nozares profesionāļi pulcēsies Rīgā, lai pārrunātu seriālu žanra kopainu Eiropā, veicinātu sadarbību starp izrādītājiem un veidotājiem, kā arī izvērtētu noteicošos kritērijus labvēlīgai seriālu ekosistēmai nozarē. Atsevišķā diskusijā ar Baltijas kino centru un audiovizuālas politikas veidotāju dalību, tiks vētīta seriālu ražošana un finansēšana reģionālā kontekstā, aktualizējot būtisku jautājumu – kā nodrošināt kvalitatīvu nacionālo seriālu tapšanu un starptautisku kopprodukciju veicināšanu.

Seriālu formāts aizvadītajā desmitgadē pasaules un Eiropas kinematogrāfā ir piedzīvojis radikālu uzplaukumu un, pieaugot straumēšanas platformu lietotāju skaitam, tas kļūst arvien populārāks. Pie seriāliem strādājuši pat tādi režisori kā Mārtins Skorsēze, savukārt Lietuvā uzņemtais vēsturiskais britu seriāls Černobiļa (Chernobyl, 2019) kinovēsturē iegājis kā viens no izcilākajiem mini seriālu piemēriem. Arī Latvijā pēdējā laikā seriālu veidošana kļuvusi intensīvāka – tapis ar panākumiem gan kino, gan straumēšanas platformās un televīzijā izrādītais seriāls Emīlija. Latvijas preses karaliene. Aizvadītajā vasarā noslēgta vēl divu daudzsēriju darbu – Pansija pilī un Padomju džinsi – filmēšana attiecīgi studiju Mistrus Media un TASSE Film paspārnē.

Uz sarunu 21. oktobrī viesnīcas Radission Blu Elizabete Hotel zālē Barons plkst. 11.00 aicināti gan kultūrpolitikas veidotāji un kino nozares pārstāvji, gan citi interesenti. Vairāk informācijas par gaidāmo diskusiju un tās dalībniekiem iespējams atrast Riga IFF mājaslapā rigaiff.lv/stcb.

Rīga kā norises vieta šai sarunai izraudzīta, atzīmējot Latvijas prezidentūru Eiropas Padomes Ministru komitejā no šāgada maija līdz oktobrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja