Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Jaunākais kinoteātros: Ditas Rietumas skats

Kino kritiķe Dita Rietuma vērtē jaunākās filmas Latvijas kinoteātros (piecu zvaigznīšu sistēmā).

Cilvēks uz dzegas * *

Vēl viens trilleris par noziegumu ģimenes saišu stiprināšanas un glābšanas vārdā (sk. arī Kontrabandu). Bijušais policists, kurš izbēdzis no cietuma, terorizē Ņujorku, stāvot uz Rūzvelta hoteļa dzegas un draudot ar pašnāvību, kamēr viņam uzticīgā ģimene īsteno virtuozu seifu uzlaušanas plānu, protams, policista nevainīguma reabilitācijas vārdā. Holivudas formula neglābjami nosmacē realitāti – vienkārši garlaicīgi.

Visockis. Paldies, ka dzīvs

Man nav bijusi iespēja redzēt šo filmu, taču tas ir intriģējošs, uz dokumentāliem faktiem balstīts un komerciāli ļoti veiksmīgs projekts – gan kā atgādinājums par PSRS laika alternatīvo superzvaigzni Vladimiru Visocki, gan kā krievu kino kontekstā tehnoloģiski drosmīgs mēģinājums reanimēt ne tikai Visocka leģendu, bet arī fizisko ķermeni. Turklāt – aktuālais 70. gadu retro!

Sebe * * *

Teju unikāls gadījums – Rīgas galvenajā kinoteātrī nonākusi normāla zviedru filma ģimenes auditorijai, turklāt to izplata... Kauņas kinofestivāls. Vismaz citas intonācijas un citas problēmas mūžīgi dominējošās Holivudas kontekstā! Stāsts par 15 gadu vecu puiku autsaideru un viņa mammu, kurai garšo alus, gan ir visai tipisks skandināvu kino par disfunkcionālām ģimenēm.

Tads Blinda * *

Lietuviešu nacionālais grāvējs – ieguldījums nacionālpatriotiskā kino veidošanā, tātad latviešu Rīgas sargu līdzinieks mēģinājumā pēc Holivudas receptēm un formulām izstāstīt tautas atmodai būtisku vēsturisku stāstu. Rezultāts ir ļoti eklektisks un brīžam vairāk atgādina seno Rīgas kinostudijas filmu Melnā vēža spīlēs, nevis, piemēram, Holivudas Drošsirdi.

Hronikas veidotāji * * *

Šis ir jauna režisora debitanta darbs – un tālab interesants. Holivudas standartiem šī 15 miljonu dolāru izmaksājusī filma ir tīrais «mazbudžets». Turklāt filma ne tikai drosmīgi miksē žanrus (komēdija, fantastika un tīņu filma), bet arī ienes jauneklīgu YouTube paaudzes un mājas video noti vizuālajā stilistikā. Mazliet citāds amerikāņu kino.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja