Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Kungfu pandas globālais šarms

Turies, Šrek, klāt ir panda Po - šīsvasaras galvenā izklaide ģimenes auditorijai


Bildītes iz Kannu festivāla ar atraktīviem baltmelniem radījumiem (statisti pandu kostīmos) un aktieri Džeku Bleku (filmas oriģinālversijā viņš ir galvenā varoņa - pandas Po balss) vicinām kājas, rokas jau būsiet redzējuši. Pirms nedēļas "ar asti" Kannu festivāla ieskriešanās nogrieznī šī Holivudas studijas Dreamworks animācijas filma bija viens no skaļākajiem notikumiem. Protams, ar konkursu filmai nebija sakara, kaut kādreiz animācijas filmu producents Dreamworks radītājs Džefrijs Kacenbergs caur Kannu vārtiem pasaulē fenomenāli veiksmīgi palaida arī savu pirmo zaļo, mīļo mošķi Šreku, viss, kas sekoja pēc tam - filmas divi turpinājumi un zaļā radījuma "ikonas" statuss, - jau ir vēsture. Iespējams, līdzīgs liktenis gaida arī Kungfu pandu jebšu apalīgo resnīti Po, kurš galu galā, spītējot liekajam svaram un apnicīgajam darbam nūdeļu restorānā, sevī atklās... īstu zvēru. Precīzāk, izredzēto un viedo, kurš apveltīts ar unikālām martiālo mākslu prasmēm.

Jā, Kungfu panda apzināti koķetē ar austrumu cīņu filmu kultūru, turklāt tās veidotāji pamatīgi iedziļinājušies Ķīnas kultūras niansēs un rietumu filmās, kas dāsni izmantojušas austrumu cīņu filmu pieredzi. Minot ietekmes avotus, filmas režisori Kannās minēja arī rietumu uztverei adaptētās teiksmas - filmas Tīģeris un drakons, Varonis, Lidojošo dunču nams - vērienīgas, eksotiskas, akrobātisku triku pilnas. Kālab lai šis kultūras mantojums un aizraušanās ar martiālo mākslu "akrobātiku" - cīņu filmām, pret kurām imūns neizrādījās pat Kventins Tarantīno (Nogalināt Bilu), netiktu servēts "ģimenes auditorijai", turklāt izmantojot labi zināmos un tik spēcīgos saskaitāmos? Teiksim, nevainojamu animācijas tehnoloģiju, omulīgu varoni - apalīti Po, kuram lemts pieveikt kompleksus un būt izredzētam, azartisku sižetu, ar spilgtu individualitāti apveltītus tēlus un Holivudas zvaigznes kā viņu balsis?

Balsis - tas ir spēks! Tā Kannu festivālā filmas veidotāji neiztika arī bez Andželīnas Džolijas - Tīģerienes balss un Dastina Hofmana - Holivudas leģendas, kurš ierunājis viedā skolotāja Šifu lomu. Kā noprotat, puiši, kas vainīgi pie filmas - režisoru duets M.Osborns un Dž.Stīvensons - visā šajā ļembastā bija tikai fona personāži, kaut savs prieciņš tika arī viņiem. Starptautiskās preses pirmās recenzijas par filmu Kungfu panda ir vairāk nekā jūsmīgas, tās apgalvo, ka šī "ģimenes izklaide" obligāti kļūs par vasaras galveno skatāmvielu bērniem un vecākiem. Savukārt fragmentos no filmas veidotāju tiešās runas ar presi varēsiet pārliecināties, ka nabaga Andželīnai Džolijai - filmas Tīģerienei - nācās turēties kā zvēram. Tieši Kungfu pandas preses konferencē aktrise apliecināja mūsu planētu aplidojušo ziņu, ka gaida dvīņus, kas pievienosies viņas un Breda Pita četru bērnu (trīs adoptētie, viens pašu) ģimenei. Tā kā sarunas temats bija "ģimenes filma" Kungfu panda, rakstošo saime bija varen laimīga, bet preses konference pārvērtās patērzēšanā par ģimenes lietām un bērniem. Jāsaka, Andželīnas Džolijas stāja un pašcieņa, atbildot uz jautājumiem, kas uz filmu neattiecas, bija apbrīnojama.

Protams, Rīgā vairākums filmu izvēlēsies skatīties dublētajā - latviešu vai krievu versijā, nevis tā oriģinālā.

Lasiet arī "Tiešo runu" ar Andželinu Džoliju - vienu no filmas balsīm!

Lasiet arī ziņu par Ditu Lūriņu - vienu no filmas latviešu balsīm!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja