Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Radošajā darbnīcā Radi un rādi jaunieši veidos īsfilmas par vides saudzēšanu

Ir sākusies dalībnieku pieteikšanās uz radošās izpausmes darbnīcu Radi un rādi. Pirmā nodarbība notiks 14.janvārī Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Radošajā darbnīcā jaunieši veidos īsfilmas par vides saudzēšanu un saglabāšanu.

Kā portālam Diena.lv stāsta radošās darbnīcas Radi un rādi projekta vadītājs Jānis Čudars, 60 pretendentiem būs iespēja izveidot īsfilmas par vides saudzēšanu un saglabāšanu stop motion tehnikā. Strādājot šajā tehnikā, katrs kadrs tiek uzņemts atsevišķi - fotografētie priekšmeti veido dzīvu kustību. Stop motion tehniskais paņēmiens ir ļoti elementārs un viegli apgūstams - lai izveidotu šādu īsfilmu, nepieciešams tikai fotoaparāts, ieteicams ir fotostatīvs un vēlme radoši darboties. Šis paņēmiens pārsteidz ar to, cik vienkārši var fotogrāfiju atdzīvināt un padarīt kustīgu, un tieši ar to interesanta ir stop motion tehnika - videoklipu veidošana no daudzu fotogrāfiju virknējuma.

Jauniešu grupa Digitrix jau vairākus gadus nodarbojas ar šādu praktisko nodarbību un radošo konkursu organizēšanu. Līdzīgas radošās darbnīcas ir rīkotas gan festivālā Positivus, gan raidījuma SeMS tešraidēs, gan Rīgas Amatniecības vidusskolā. Ir izveidojies savs atbalstītāju un fanu loks, norāda J.Čudars.

Šoreiz Digitrix jaunieši, pateicoties Jaunatnes Starptautisko programmu aģentūras, Sony Baltic un Moderno tehnoloģiju attīstības fonda atbalstam, nodarbībā piedāvās gan tehniku, gan padomus, kurus sniegs šajā jomā zinoši jauniešu radošās grupas pārstāvji.

Radošās izpausmes darbnīcai var pieteikties arī dalībnieki, kam nav priekšzināšanu stop motion īsfilmu veidošanā. Dalībniekiem jāņem līdz labs garastāvoklis un vēlme radoši strādāt. Īsfilmu tēma - vides saudzēšana un saglabāšana. Vai tiešām apkārtējās vides saglabāšana ir tik apdraudēta, ka nepieciešams rīkot šādas un līdzīgas akcijas? Par to nodarbību laikā stāstīs zoologs un aktīvs dabas pētnieks Ingmārs Līdaka.

Nodarbības beigās izveidoto īsfilmu autoriem būs iespēja savus darbus prezentēt un dalīties iespaidos par šajā dienā gūtajām zināšanām un pieredzi. Lai popularizētu autoru darbus un dabas saudzēšanas ideju, pēc radošās darbnīcas norises īsfilmas iecerēts publicēt interneta vietnēs www.youtube.com un www.digitrix.lv.

Nodarbību apmeklējums būs bez maksas. Plašāka informācija par pieteikšanos radošajā darbnīcā Radi un rādi pieejama mājas lapā www.digitrix.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja