Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vai liekulīgā adopcija?

Viens no pirmajiem Holivudas adoptētajiem bērniem kritizē Madonnu un Andželīnu Džoliju

Viens no pirmajiem bērniem, ko adoptējusi kāda no Holivudas slavenībām, Kristīna Krauforde (68) uzskata, ka tendence slavenībām adoptēt bērnus ir vien mēģinājums gūt papildu publicitāti. Krauforde, kuru 1939.gadā divu mēnešu vecumā adoptēja aktrise Džoanna Krauforde, paziņojusi, ka šībrīža neskaitāmo slavenību adopciju pieplūdums radot viņā "ārkārtīgas bažas", ziņo The Guardian.

1978.gadā Kristīna uzrakstīja bestselleru - atmiņu grāmatu Mommie Dearest, kurā vēstīja par savu pieredzi audžubērna statusā. Vēlāk tā tika arī ekranizēta ar aktrisi Feju Danaveju galvenajā lomā, savukārt Krauforde kļuva par ietekmīgu adoptēto bērnu tiesību aizstāvi.

"Manī ārkārtīgas bažas rada tas, ka bērnus adoptē tādas slavenības kā Madonna un Andželīna Džolija," Krauforde pavēstījusi intervijā, kas notikusi, lai atzīmētu viņas atmiņu stāsta publicēšanas trīsdesmito gadadienu. "No adoptēta bērna skatpunkta, ir būtiski svarīgi zināt, kas viņi īstenībā ir, no kurienes nāk, pretējā gadījumā nezināšana var radīt būtiskus psiholoģiskus un arī medicīniskus efektus," atzinusi Krauforde.

Popzvaigznes Madonnas 2006.gadā adoptētais puisēns Deivids Banda pagājušajā nedēļā atkal nokļuva mediju uzmanības lokā, kad dziedātāja Kannu filmu festivālā pirmo reizi izrādīja savu dokumentālo filmu par slimību un nabadzības posta skarto Malavi, no kurienes nāk arī viņas adoptētais dēls.

Savukārt kinozvaigzne Andželīna Džolija, kura patlaban gaida pasaulē nākam dvīņus, ir jau adoptējusi trīs bērnus - Medoksu, sešgadīgu bāreni no Kambodžas, Paksu, četrgadīgu vjetnamieti, kuru māte pameta uzreiz pēc dzemdībām, kā arī bāreni Zaharu no Etiopijas.

Krauforde apgalvo, ka viņas audžumāte, kura savulaik, Holivudas zelta laikmetā bijusi viena no slavenākajām filmu zvaigznēm, adoptējusi savus četrus bērnus publicitātes nolūkos. Tiesa gan, Kraufordes jaunākā audžumāsa esot apstrīdējusi vairākus faktus no Kristīnas publicētajām atmiņām. Krauforde stāsta, ka, lai arī viņu šķietami laimīgā ģimene nepārtraukti tikusi aprakstīta plašos žurnālu rakstos, aiz aizvērtajām mājas durvīm viņas audžumāte bijusi žūpa, kas bieži ļāvusies neprognozējamām niknuma lēkmēm.

Viena no kaunpilnākajām grāmatā aprakstītajām epizodēm parāda Džoannu Kraufordi izvirstam necenzētu vārdu tirādē, ieraugot, kā Kristīna pakārusi drēbes uz veļas auklas. Un tas ir tikai viens piemērs, kas izvēlēts, lai raksturotu audžumātes nelīdzsvarotību.

"Kraufordu ģimenes privātās dzīves pasniegšana publiskajā telpā bijusi absolūta liekulība. Viņa adoptēja mūs publicitātes nolūkos," uzskata Kristīna Krauforda. Jautāta, vai mūsdienu slavenības adoptē bērnus ar šādu pašu motivāciju, viņa atbildējusi: "Un kā jums šķiet? Kādēļ gan viņi ar saviem jaunajiem ģimenes locekļiem cenšas nokļūt uz iespējami daudz laikrakstu un žurnālu vākiem?"

Kristīnai Kraufordei viņas audžumāte savulaik stāstījusi, ka meitenes bioloģiskā māte mirusi dzemdībās. Taču vēlāk, jau 90.gados, viņa atklājusi, ka abi viņas vecāki bijuši dzīvi. Džoanna Krauforde mira 1977.gadā.

Deivids Holmss, Britu adopcijas un audžuģimeņu asociācijas izpilddirektors, teicis: "Noteikti piekrītu tam, ka bērni nav aksesuāri, taču arī domāju, ka šāds uzskats ir vispārinājums. Tas, ka kāds ir kļuvis par slavenību, absolūti nenozīmē, ka viņš nevarētu būt labs vecāks. Cilvēki bērnus adoptē neskaitāmu iemeslu dēļ, taču pats galvenais no tiem ir vēlēšanās dot bērniem drošību un mājas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja