Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Cēsīs sāksies akvareļglezniecības plenērs

Cēsīs ceturtdien, 24. jūlijā, sāksies 21.Starptautiskais akvareļglezniecības plenērs "Cēsis 2008", kurā piedalīties plānojuši arī mākslinieki no Gruzijas un Taivānas. Plenēra laikā mākslinieki tradicionāli kā katru gadu gleznos ainavas Cēsu pilsētā, kā arī dosies uz Piebalgas un Inešu pagastu.

Kopumā akvareļglezniecības plenērā plānojuši piedalīties 13 mākslinieki no sešām valstīm - Gruzijas, Taivānas, Krievijas, kā arī Baltijas valstīm.

Gleznotāji plenērā darbosies līdz 1.augustam, bet 2.augustā Cēsu Jaunajā pilī, kur tiks atklāta labāko darbu izstāde un akvareļgleznu katalogs, jau šīs glezniecības cienītāji varēs iepazīties ar dažādo valstu mākslinieku atšķirīgajiem skatījumiem Vidzemes ainavās.

Pilī iecerēts izveidot arī piemiņas izstādi "Būšu priecīgs, Jūsu prieku pavairojis" vienam no plenēra dibinātājiem - Cēsu māksliniekam Pēterim Rozenbergam.

Starptautiskais plenērs jau kopš 1982.gada kļuvis par neatņemamu pilsētas kultūras sastāvdaļu. Plenēra ierosme tapusi pēc pilsētas mākslinieka Rozenberga, toreizējā Cēsu muzeja apvienības direktora Ivara Zukuļa un Latvijas Mākslinieku savienības akvarelistu sekcijas vadītāja Roma Bēma iniciatīvas.

Plenērs tiek rīkots reizi divos gados, ik reizi tajā aicinot citus dalībniekus, bet nemainīga ir tradīcija - katrs mākslinieks vienu darbu dāvina Cēsu Vēstures un mākslas muzeja krājumam. No mākslinieku dāvinājumiem jau izveidojusies vērienīga akvareļglezniecības kolekcija, kurā glabājas aptuveni 300 mākslas darbu no vairāk nekā 20 pasaules valstu māksliniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja