Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Kā legalizēt kukuļus?

V-Diena vēl nav guvusi popularitāti to cilvēku vidū, kuriem Latvijas tīmekļa vidē tīk publicēt savus rakstus dažādos portālos. Tomēr šodien V-dienā ir publicēts lielisks lasītāja Jāņa raksts: Par nelegāliem ziedojumiem. Jānis turpina jau vairāk nekā mēnesi ilgstošo diskusiju par „pateicībām”, dāvanām u.t.t., kuru aizsāka Valda Zatlera nominēšana Valsts prezidenta amatam. Zatlers ievēlēts, bet diskusijas nerimst, jo daudzi cilvēki, kuri līdz šim brīvprātīgi un godīgi maksājuši nodokļus par visu veidu ienākumiem, sāk šaubīties vai turpināt savu godīguma praksi.

Lasītājs Jānis kā labu „pateicības” formu min „ziedojumu”, no kura nav jāmaksā nodokļi. Man šī ideja patīk, jo ar „ziedojumu” palīdzību būtu iespējams legalizēt kukuļņemšanu. Piemēram, Rīgas mērs varētu nodibināt fondu, kas pieņemtu ziedojumus. Fonds varētu saukties—„Fonds Rīgas attīstībai” un tajā zināmu summu iemaksātu visi, kas Rīgā vēlas vai nu piedalīties kāda liela pašvaldības projekta īstenošanā (piemēram, Dienvidu tilta celtniecībā) vai grib ļoti ātrā tempā nokārtot vajadzīgās atļaujas savu projektu realizēšanai. Pēc tam „Fonds Rīgas attīstībai” varētu ziedot naudu Rīgas mēra un viņa komandas bērnu izglītībai ārzemēs, Rīgas mēram un viņa komandai regulāri piešķirt balvas vai grantus par labu darbu pilsētas labā u.t.t.

Gan jau arī šī projekta īstenošanas gaitā nāktos saskarties ar dažām „likuma nepilnībām”, tāpēc šis fonds varētu „ziedot” arī Saeimas deputātiem, lai viņi likumos esošās „nepilnības” pēc iespējas ātrāk novērstu. Laiks pāriet uz fondu sistēmu, lai izskaustu korupciju un legalizētu „pateicības.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja