Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Par politisko situāciju ASV

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Amerikā ir tāds jēdziens, kā "talk radio", vai "sarunu radio". Tās ir radio programmas, kurās caurām dienām ļaudis runā. Atsevišķi raidījumu vadītāji kļuvuši ļoti labi pazīstami, un tā ir sanācis, ka lielākoties šie ļaudis ir ļoti konservatīvi, lai neteiktu krietni, krietni vairāk. Auditorija visumā sastāv no ļaudīm, kuri ir gatavi kāri uzklausīt apgalvojumus, ka visus nelikumīgos imigrantus no Amerikas vajag izdzīt ar varu, Konstitūcijā noteiktā robeža starp baznīcu un valsti ir nojaucama nekavējoties, Demokrātu partiju vada pats sātāns u.tml.

Viens no pazīstamākajiem raidījuma vadītājiem saucas Rašs Limbo (Rush Limbaugh). Viņa mēlei pieder šādi atzinumi: "Feminisms tika izgudrots tāpēc, lai cilvēki beidzot sāktu pievērst uzmanību arī neglītām sievietēm"; "Kāpēc būtu jāuzklausa tumšādainie amerikāņi? Viņi veido tikai 12 procentus sabiedrības. Man viņi ir pilnīgi vienaldzīgi"; "Vienīgais veids, kā samazināt kodolieroču skaits ir izmantot kodolieročus"; un, par vides aizsardzību, tajā skaitā par apdraudētu pūces sugu: "Ja pūces nevar adaptēties tam, ka cilvēki par tām ir varenāki, tad pie velna ar pūcēm." R. Limbo ne velti ir cilvēks, par kuru satīriķis Als Frankens ir sarakstījis populāru grāmatu: "Rašs Limbo ir liels, resns idiots."

Pirms pāris dienām R. Limbo paziņoja, ka Demokrātu partijas vēlētājiem Teksasas un Ohio štata priekšvēlēšanās būtu jāatbalsta Hilarija Klintone. Kāpēc? Ne jau tāpēc, ka R. Limbo piepeši būtu kļuvis par H. Klintones fanu, jo laikā, kad viņas vīrs bija ASV prezidents, R. Limbo ļoti aktīvi piedalījās prezidenta un viņa ģimenes nopulgāšanā. Nē, R. Limbo uzskatīja, ja Teksasā un Ohio uzvarēs Baraks Obama, tad partijas nominācija būs viņa rokās, cīņa beigsies, un demokrāti varēs apvienoties un soļot pretī gaišai uzvarai šī gada novembrī. Ja savukārt uzvarēs H. Klintone, tad cīņa turpināsies, demokrāti šķelsies, un visas izredzes būs Republikāņu partijas kandidātam.

Diez vai kāds Demokrātu partijas atbalstītājs īpaši ieklausījās lielā resnā idiota teiktajā, bet vakar Teksasā un Ohio tieši tā arī notika -- H. Klintone varēja svinēt uzvaru. Fakts nepārprotami ir tāds, ka patlaban nedz viņai, nedz B. Obamam nav nepieciešamā delegātu skaita, lai partijas konventā saņemtu nomināciju. Tas ļoti iespējams nozīmēs, ka situācija tiks izšķirta tikai konventā, kurš notiks tikai augusta beigās. Līdz tam brīdim katrs sāncensis būs spiests meklēt sabiedrotos un arī uzbrukt otram kandidātam. Rezultātā nudien var sanākt, ka Demokrātu partija novembrī ir sašķēlusies tik tālu, ka uzvarēs republikānis. Lasītāji zinās, ka mani šāds variants neiepriecinātu nemaz, jo patlaban ir laiks atteikties ne tikai no Dieva bērna, kurš ir bijis ASV prezidents pēdējos astoņus gadus, bet arī no viņa pārstāvētās Republikāņu partijas. Politiskā sezona Amerikā veidojas gana interesanta, gana atbaidoša.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja