Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pilsonis Ābrams Kleckins

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Pilsonis Ābrams Kleckins šodien Atkarīgajā Rīta Avīzē sparīgi taisnojas, ka dokumentālfilmas "Putina sistēma" atcelšanā nekādas cenzūras nebija, viņš nevienam neko nav licis darīt vai nedarīt, un patiesībā vaina esot tajā apstāklī, ka Latvijas televīzijā "nav līdz galam nokārtota plānošanas sistēma, kā viņi ko un kad liek." Pilsonis Ābrams Kleckins ("Piedodiet, es pirmām kārtām esmu pilsonis") joprojām par to, ka filma netika demonstrēta, jūtas laimīgs. Un visa LTV vadības melošana par bojātām kasetēm, taimkodiem un visu pārējo bija "ļoti normāls stāsts."

Galvenais gan šajā intervijā ir kas cits. Visnotaļ detalizēti pilsonis Ābrams Kleckins intervētājam Viktoram Avotiņam stāsta, ka filmas demonstrēšana dienā pirms Krievijas domes vēlēšanām bija mērķis tiem, kuri "gribēja pēdējā brīdī tomēr noraut robežlīguma ratifikāciju apmaiņu un vispār apturēt šo procesu, kā tas pēdējā gadā gāja."

Te ir sakāmas divas lietas. Pirmkārt, joprojām uzskatu visnotaļ noteikti, ka ārpolitikas veidošana nav Nacionālās radio un televīzijas padomes darbs. Vēl vairāk, būtu interesanti uzzināt no pilsoņa Kleckina, kuri tad ir tie cilvēki Latvijas televīzijā, kuri vēlas sabotēt robežlīguma ratifikācijas dokumentu apmaiņu. Kaut kā negribas ticēt, ka Programmu daļā strādā špioni un diversanti, savukārt, ja filmas demonstrēšanu 1. decembrī paģērēja kāds cits spēks no ārpuses? Bail domāt. Un lai nu kā, bet pilsonis Ābrams Kleckins tagad ir valsts amatpersona, un lai arī viņš intervijā sūdzas, ka tajos brīžos, kad "gribas vērt muti, atrodas, kas to aizbāž ar - tu esi savā postēni, tu nedrīksti neko," tas ir krupis kurš būs jānorij, jo pirmkārt neviens jau nav teicis, ka pilsonis Ābrams Kleckins nedrīkst teikt neko, un otrkārt, pilsonis Ābrams Kleckins tomēr ir iejaucies lietā, kura absolūti nav viņa darīšana. Varu tikai atkārtoties: No viņa pagājušajā nedēļā teiktā izriet, ka pilsonim Ābramam Kleckinam Latvijā šķiet saistošs Krievijas likums par priekšvēlēšanu aģitāciju.

Un otrs. Priecājos, ka V-Dienas lasītāji ir tehnoloģiski apķērīgi un prot nevien atrast to, ko es par pilsoni Ābramu Kleckinu rakstīju pirms pāris mēnešiem, bet arī to izkopēt un atstāt komentos. Ir pat vairāki tehnoloģiski apķērīgi lasītāji, kuri pēdejās nedēļas laikā tā ir darījuši pat atkārtoti. Man vienmēr ir licies mulsinošs atsevišķu ļautiņu uzskats, ka reiz kāds kaut ko ir pateicis, tas kļūst saistošs līdz pastarajai dienai. Nevar būt, ka mainoties apstākļiem, mainās arī viedoklis. V-Dienā ir viens censonis, kurš katru reizi, kad man kaut kas ir sakāms par "Tautas" partiju, nerimstas atcerēties, ka jā, es biju viens no izglītības sponsorēšanas organizācijas Jaunā akadēmija dibinātājiem. Tas laikam ir galvenais faktors jebkurā vērtējumā, kāds man var būt par "Tautas" partiju un tās ļaudīm. Te ir tas pats gadījums. Brīdī, kad pilsoni Ābramu Kleckinu ievēlēja NRTVP, es par to priecājos. Tagad tas tā vairs nav. Ja kādam tas rada nestabilitātes sajūtu, tad piedodiet -- tā jau būs jūsu problēma.

Jauku visiem dienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja