Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Tikšanās ar fotogrāfi Intu Ruku "Svētdienas sarunas muzejā" - 25.janvārī

Ciklā "Svētdienas sarunas muzejā" 25.janvārī tikšanās ar pazīstamo fotomākslinieci Intu Ruku. Sarunu mākslinieces personālizstādē vadīs izstādes kuratore, mākslas zinātniece Irēna Bužinska.Izstāde Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Baltajā zālē skatāma no 9.janvāra līdz 8.februārim, un tajā apkopoti fotogrāfiju sērijas "Amālijas iela 5a" darbi.

Fotogrāfijās iemūžināti Pārdaugavā esošās Amālijas ielas nama Nr. 5a turpat simts iedzīvotāji. Cikls, no kura vairāk nekā 120 darbi atlasīti šai personālizstādei, tapis piecās vasarās – laikā no 2004. līdz 2008.gadam un kā parasti autorei fotografējot vienīgi dabiskā dienas gaismā ar statisko kameru uz melnbaltajām filmām.

Inta Ruka arī jaunākajā fotoportretu kolekcijā ir palikusi uzticīga savai radošās darbības metodei – viņu vienmēr ir saistījusi personība un katra atsevišķa cilvēka neatkārtojamais un daudzējādā ziņā neparastais dzīves gājums. Šajā plašajā un daudzveidīgajā fotogrāfiju izlasē ir cilvēku tuvplāni – izteikti klasiski portreti. Ir laikabiedru portretējumi interjerā – dzīvoklī, virtuvē, nama garajā gaitenī, uz kāpnēm un mājas pagalmā. Darbos panākta liela dokumentālas precizitātes un koncentrācijas pakāpe – tie varētu tikt uztverti arī kā vēl vienas, ļoti konkrētas vietas raksturīgas sociālas vides un sadzīves kultūras antropoloģisks pētījums.
LNMM izglītības programma Svētdienas saruna muzejā piedāvā skatītājiem iespēju iepazīties ar fotomākslinieci Intu Ruku un viņas daiļradi tuvplānā. Darbu autore plašāk pastāstīs par sevi, saviem radošajiem projektiem un komentēs ekspozīcijā redzamo jaunāko fotogrāfiju sēriju.

Plašāk par izstādi un "Svētdienas sarunām muzejā" lasiet: www.lnmm.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja