Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Vēlreiz par Milušu

Vakar blogā garāmejot ieminējos par to, ka viens no tā dēvētā Jūrmalgeitas skandālā notiesātajiem cilvēkiem ir piesitis pēdu un patlaban atrodas nezināmā vietā. Par Germana Miluša pazušanu šodien mazliet vairāk.

Manuprāt, ja cilvēks patiešām ir izbraucis no valsts, ir nepieciešama Latvijas iekšlietu ministra demisija. Par to, ka šis nav pats uzticamākais cilvēks, taču nekādu šaubu nebija, viņš cita starpā bija tas, kurš skaidroja, ka pavasaros viņam jādzīvo Kiprā, jo Latvijā viņu moka alerģijas. Var jau piekrist šodien laikrakstos rakstītajam, ka stingrāku drošības līdzekli par noteikumu, ka nedrīkst izbraukt no valsts, tā pa labi, pa kreisi nevar ieviest, taču gadījumā, ja valsts rīcībā nav nekādu iespēju kontrolēt, kurš brauc un kurš nebrauc? Tādā gadījumā minētais "drošības" līdzeklis ir pagalam nejēdzīgs. Ja ir iemesls domāt, ka apsūdzētais pazudīs, ir taču iespējas starp arestu un solījumu nekur nebraukt. Pie kājas taču var piestiprināt ierīci, kura rāda, kur cilvēks atrodas kā to dara mājas aresta gadījumā. Turklāt tieši šajā gadījumā būtu bijis jācer, ka attiecīgās instances būs it īpaši modras, jo viens cits no Jūrmalgeitā apsūdzētajiem, Leonīds Lasmanis, caur Igauniju uz Krieviju izbrauca jau sen.

Mums tiek skaidrots, ka Latvijā kā Eiropas Savienības dalībvalstī nenotiek pārāk cītīga datorizēta pasu kontrole uz robežas. Par iekšlietu ministra demisiju es šajā gadījumā runāju tāpēc, ka tādā gadījumā rodas ļoti nopietns jautājums par valsts drošību vispār. Ja ļaudis robežu ar Igauniju un Lietuvu var šķērsot pat puslīdz brīvi, tad Latvijas ieguldījums kaut vai tā sauktajā karā pret terorismu ir gaužām trūcīgs.

Bet vēl. Arī tad, ja datorizēta pasu kontrole nenotiek, vai tad Latvijas iekšlietu instances vairs neizmanto tādu nemodernu līdzekli, kā meklētās personas fotogrāfijas izsūtīšana uz robežkontroles punktiem? Tā taču kādreiz darīja un jācer, ka noziedznieku gadījumā tā dara joprojām. Tad protams jāpaļaujas uz robežsargu modrību, bet ceru, ka ar to viss ir kārtībā. Protams, ja Milušs no Latvijas izbrauca mašīnas bagažniekā, tad arī ar fotogrāfiju daudz nebūs līdzēts, bet diez vai viņš tā darīja, ja zināja, ka nekāda liela kontrole uz robežas tāpat nebūs. Miluša fotogrāfijai robežkontroles punktos bija jābūt jau ļoti sen. Arī tad, ja viņš, kā to ziņo prokurori, Jūrmalgeitas tiesāšanas laikā uzvedās priekšzīmīgi, viņš tomēr bija cilvēks saistāms ar bēgšanas risku.

Aizkustināja viņdien avīzē rakstītais, ka Miluša uzņēmumā darbinieki ir apjukuši, jo nav šefa, kurš pastāstītu, ko darīt tālāk. Jādomā taču, ka tās pašas iekšlietu iestādes ir uzlikušas noklausīšanās ierīces uz uzņēmuma un tā darbinieku telefoniem, ja nu gadījumā šefs tomēr izdomā piezvanīt. Jādomā gan, jo patlaban Germans Milušs un Leonīds Lasmanis Latvijas Republiku vazā aiz deguna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja