Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Apbalvoti Vītola pianistu konkursa laureāti

Jāzepa Vītola  5. Starptautiskā pianistu konkursa uzvarētājs ir Antons Ļahovskis no Krievijas, kurš laureātu koncertā Lielajā ģildē 9.oktobrī saņēma Grand Prix 7500 eiro apmērā. Pirmā prēmija 5000 EUR piešķirta Latvijas pianistam Andrejam Osokinam, kurš saņēma arī prēmiju par labāko J.Vītola skaņdarba atskaņojumu, kā arī skatītāju simpātijas balvu (portatīvo skaņutehniku), ko noskaidroja publikas balsojumā.

Otro vietu žūrija nolēma nepiešķirt, bet 3.vietu dala Arta Arnicāne (Latvija) un Aleksandrs Piroženko (Krievija). Veicināšanas balvas saņēma Dināra Mazitova (Baltkrievija) un Paavo Maijala (Somija) Tūlīt pēc apbalvošanas laureāti vēlreiz uzstājās kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri diriģenta Imanta Rešņa vadībā.


J.Vītola  5.Starptautiskajā pianistu konkursā piedalījās 11 jaunie pianisti no  Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Somijas, Lietuvas un Latvijas. Sacensība noritēja trīs kārtās. Starptautiskajā žūrijā, ko vadīja Gildholas mūzikas un drāmas skolas klavieru katedras vadītājs Ronans O’Hora (Lielbritānija), strādāja profesori Aleksandrs Sandlers (Krievija), Gžegožs Kužinskis (Polija), Ivari Ilja (Igaunija) un Juris Kalnciems (Latvija). Konkursu organizēja VSIA Latvijas Koncerti sadarbībā ar Jāzepa Vītola fondu, LR Kultūras ministriju un J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, tā patronese bija valsts prezidenta kundze Lilita Zatlere.


J.Vītola konkurss Latvijā notiek divās nozarēs – kā pianistu un vokālistu sacensība. Tas uzsākts 1989. gadā, pēc Latvijas neatkarības atgūšanas ieguva starptautisku statusu un kopš 1993. gada nostabilizēja pārgadu norises ritmu. Starptautiskās pianistu sacensības notikušas 1993., 1997. un 2002. gadā. Vairāki iepriekšējo konkursu uzvarētāji patlaban kļuvuši par Latvijā un ārzemēs atzītiem māksliniekiem. Viņu vidū ir Sana Villeruša, Juris Žvikovs, Jevgeņijs Samoilovs, Sandra Jalaņecka, Sanita Šablovska, Jānis Zilbers, Viktors Ritovs, Toms Ostrovskis un Raimonds Petrauskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja