Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Atjaunotā ierakstā izdod I.Kalniņa oratoriju Rīta cēliens

Par godu komponista Imanta Kalniņa jubilejai izdevniecība “Upe tuviem un tāliem” izdevusi atjaunotu 1977. gadā tapušu ierakstu CD formātā– oratoriju “Rīta cēliens”, informēja izdevniecības pārstāve Iveta Mielava.“Padomju laiks sevī nes izcilus latviešu mākslas paraugus. Oratorija “Rīta cēliens” pieskaitāma pie tādiem.

Imanta Kalniņa darbs dzimis pirms 34 gadiem. Un šodien tas atkal kļuvis aktuāls.Kas vieno mūsu domas toreiz un tagad? Acīmredzot tās ir ilgas pēc ideāliem, pēc dzimtenes mīlestības sajūtas.Domājot par darba vizuālo noformējumu, izvēle apstājās pie Edgara Iltnera meistardarba “Dzintara meklētāji”, jo tas idejiski savijas ar mūzikas emocionālo kulmināciju. Liriskajā darbā izdevies uzgleznot gandrīz neiespējamo – ticību ideāliem, bez kuriem neviens sākums nevar pāraugt turpinājumā.Kādu varoni šodien gaidam?. Kādam viņam jābūt? Vai drosminiekam baltā zirgā? Varbūr sākumam pietiks ja viņš būs “tikai godīgs”?” par lēmumu atjaunot oratorijas ierakstu vēsta I.Mielava.Ierakstā dzirdams Radio un televīzijas simfoniskais orķestris un Valsts Akadēmiskais koris diriģenta Aleksandra Viļumaņa vadībā, kā arī solisti–  Laima Andersone-Silāre (mecosoprāns), Kārlis Zariņš (tenors) un Kārlis Miesnieks (bass).  Andreja Upīša dzeju un prozu sakārtojis Pēteris Pētersons, teicēju lomās– Dina Kuple un Kārlis Sebris.   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja