Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Dziesma palīdz pret niķiem un garlaicību

Koncertuzvedums Puika un niķis – radošo studiju kopdarbs

"Katram ir prātā niķi, ne jau tikai bērniem, bet arī vecākiem, omītēm un opīšiem. Man arī kādreiz ienāk prātā niķis, gribas izstrādāt kādu nedarbu. Kāpēc ne?!" saka Igeta Gaiķe, vokālās studijas Tev un man vadītāja. Jaunais koncertuzvedums Puika un niķis, kas domāts visai ģimenei, ir viņas jaunais projekts. Ar publiku tas sastapsies, sākot no 25. novembra.

Kopš I. Gaiķe pirms 20 gadiem Liepājā izveidoja vokālo studiju Tev un man, ir bijuši daudz un dažādi koncertuzvedumi, bet ar pašas sacerētu mūziku tik vērienīgs pasākums būs pirmo reizi. Impulss idejai radās pagājušajā gadā, kad Latvijas šlāgeraptaujas Jaungada TV raidījumā studijas Tev un man puiši nodziedāja dziesmu Trīs runči. "Publikai ļoti patika. Man piezvanīja dzejniece Leontīne Apšeniece, kurai bija paticis atraktīvais priekšnesums, un pastāstīja par savu dzejoļu grāmatiņu Puika un niķis. Man tas palika prātā. Un tā 16 dzejolīši pārvērtās 16 dziesmiņās," stāsta I. Gaiķe.

Koncertuzvedumā pirmā daļa būs kā krāsains kokteilis, jo katra dziesma ir kā mazs uzvedums. Galvenajās lomās iedzīvosies dziedātāji Agnese Rakovska, Miks Dukurs un Edmunds Rasmanis. Viņi uz skatuves darbosies kopā ar vairāk nekā 50 studijas Tev un man audzēkņiem, deju skolas Dzirnas un Māra Pūra stepa studijas Top Tap Company dejotājiem. "Raibā nedarbu virpulī mazāki un lielāki skatītāji, iespējams, varēs atpazīt sevi, savus draugus, veselīgi pasmieties un aktīvi līdzdarboties," stāsta I. Gaiķe.

Bet koncerta otrajā daļā vokālā studija Tev un man svinēs 20. jubileju – skanēs tautas mūzika, latviešu komponistu Jāņa Lūsēna, Jāņa Strazda, Kaspara Vecvagara u. c. melodijas. Būs arī viesmākslinieki – zvanu ansambļi Campanella un Primus, Ilga Reizniece, studijas absolvents dziedātājs Emīls Balceris.

"Esmu allaž meklējusi iespēju, lai bērniem būtu pēc iespējas dažādāka pieredze. Dziedāšana studijā ir kā bāze, kā pamats. Uz studiju, piemēram, nāk Doma kora skolas bērni, jo te viņi var radoši izpausties. Es atļauju bērniem eksperimentēt, viņi aizrautīgi izdomā kaut ko jaunu. Pēc tam jau redzēs, vai kāds dziedāšanu izvēlēsies kā savu karjeru arī turpmāk. Man ir prieks par tiem bērniem, kas turpina dziedāt koros Kamēr..., Balsis," stāsta I. Gaiķe. Studijas jaunākajam dalībniekam ir trīs gadiņi. "Ar pieaugušajiem jau nav problēmu uztaisīt uzvedumu, bet ir izaicinājums katram bērnam atrast, ko darīt un ko dziedāt." I. Gaiķe stāsta par studijas lieliskajām nometnēm Ziemupē, kur starp kadiķiem, akmens labirintu un jūru viņi mācījušies Puika un niķis dziesmas. "Man svarīgs ir saturs, ko dziedot var atklāt," pedagoģe saka.

Puika un niķis izrāde būs skatāma 25. novembrī Ādažu Kultūras centrā, 26. novembrī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē, 27. novembrī Jelgavas Kultūras namā, 3. decembrī Madonas Kultūras namā un 4. decembrī Rīgā, Kongresu namā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja