Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Dzīves svinēšana

Šovakar Dzintaru koncertzālē notiks koncertšovs "La Fleur dīvu nakts". Dziedātāja un Dīvu nakts dalībniece Olga Rajecka ir pārliecināta - šādu dziedošo dāmu pasākumu vajadzējis sarīkot jau sen

Olga Rajecka neslēpj, ka pirmoreiz viņai doma par dziedošu meiteņu pasākuma sarīkošanu radusies jau pirms gadiem septiņiem, dziedot grupā Dāmu pops. "Kad iznāca albums Par rozēm, gribēju organizēt koncertu. Taču izrādījās, ka dziedošo dāmu ir pārāk maz, jo visas tagadējās dziedātājas, izņemot Jolantu Gulbi, toreiz vēl bija mazas." Bet galvenā problēma, pēc Olgas domām, bijusi tā, ka vienmēr dzied tikai grupas un solisti vīrieši - Andris Ērglis, Intars Busulis, Jānis Stībelis, Normunds Rutulis. "Jau sāka likties, ka nav dziedošo meiteņu," Olga secina un piebilst - tagad, kad meitenes ir pieaugušas, ir īstais brīdis sarīkot kopīgu koncertu.

Sajutusies kā dīva


"Piemēram, mazo Aishu, kas ir ļoti enerģiska un talantīga meitene, pazīstu jau sen. Viņa galu galā ir mūsu kādreizējā bundzinieka Alex (tagad - grupas Opus Pro solists - red.) meita. Atceros, kā viņš nāca uz kolhoza Lāčplēsis grupas mēģinājumiem, līdzi ņemot ratiņus ar mazo Aishu..." Olga par visām pārējām projekta dalībniecēm teic - viņām visām piemīt ļoti liels talants un ir ārkārtīgi skaistas balsis. Viņai vien esot ļoti žēl, ka koncertā nepiedalīsies dziedātājas Linda Leen un Ance Krauze, par kuru izpalikšanas iemesliem Olga neko nezinot, vien piebilst - acīmredzot viņām bijušas kādas problēmas. "Toties pati gan piedalos visur, jo - man vienkārši patīk dziedāt, un tas šķiet primārais. Tādēļ gribu, lai meitenes, kas dzied manā studijā, redz - dziedāšana ir galvenais. Bet dziedātāji, kas grib pelnīt lielu naudu, lai meklē, varbūt kāds viņiem arī samaksās."

Ko Olga dziedās šīvakara koncertā, viņa neatklāj, vien teic - tie būs hiti, ko viņa savulaik izpildījusi. "Gandrīz trīsdesmit gados esmu dziedājusi daudzās grupās, un man noteikti ir pietiekami daudz dziesmu, ko atrādīt," viņa smejas. Vai Olga pati jūtas kā dīva? "Dīva ir cilvēks, ko apbrīno. Nezinu, vai mani apbrīno un ceļ debesīs... Bet šajā projektā - jā, laikam gan jūtos kā dīva." Arī pateicoties Dīvu nakts organizatoriem, par kuru attieksmi pieredzējusī dziedātāja teic - tā ir vienkārši fantastiska, jo ir padomāts pilnīgi par visu. "Droši varu apgalvot, ka šīvakara koncerts būs patiešām iespaidīgs!" viņa nosolās.

Vasarā nekas neapstāsies


Taču izrādās, ka Olgai ir pilna galva ar citiem šīsvasaras projektiem, un, protams, viens no tiem ir viņas rīkotās Olgas disenītes. "Jau šosestdien kopā ar jaunajiem dziedātājiem uzstāsimies Duntē, kur tiks svinēta Minhauzena muzeja trešā dzimšanas diena. Tur izklaides paredzētas visas dienas garumā." Tas, ka Minhauzens izcēlies ar fantazēšanu, nevis dziedāšanu, Olgu gan neuztrauc - viņasprāt, visi mūziķi esot fantazētāji. Bet svētdien lielais Olgas disenītes konkursa noslēgums - starp citu, šis projekts ilgst jau sešpadsmit gadu! - risināsies Molā, kur arī laipni tiek gaidīts ikviens interesents.

Pēc tam Olga ar nepacietību gaidīs 26.jūliju, kad Liepājā, Baltic Beach Party ietvaros tiks prezentēts jaunais albums Olgas dziesmas, dejas un rotaļas bērniem.

Šo albumu kopā ar Olgu iedziedājuši bērni, kas Olgas disenītēs izcīnījuši labākās vietas. Bet uz rudeni dziedātāja plāno ierakstīt jaunu albumu, kura producents būs Ufo. "Viņš izdomāja, ka man tomēr ir jādzied, tātad - nekur nelikšos. Turklāt šis albums būs pavisam citāds nekā iepriekšējie," atzīst dziedātāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja