Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

ES tiesa atceļ spriedumu, kas anulēja atļauju apvienoties "Sony Music" un BMG

Pirmās instances tiesa toreiz norādīja, ka EK 2004.gada jūlijā devusi apvienošanās atļauju, lai gan neesot pietiekami izvērtējusi šā darījuma ietekmi uz konkurenci.
Eiropas Savienības (ES) augstākā tiesa - Eiropas Kopienu tiesa - ceturtdien atcēla ES pirmās instances tiesas pirms diviem gadiem pieņemto spriedumu, kas anulēja Eiropas Komisijas (EK) doto atļauju apvienoties divām lielām mūzikas industrijas kompānijām - "Sony Music" un BMG.

Anulēt apvienošanos bija pieprasījusi apvienībai "Impala", kura pārstāv 2500 neatkarīgas mūzikas kompānijas. "Impala" iesniedza tiesā sūdzību par EK lēmumu, norādot, ka apvienotā kompānija "Sony BMG" varēs izveidot dominējošas pozīcijas tirgū un samazināt konkurences līmeni mūzikas industrijā.

Pagājušajā mēnesī prese ziņoja, ka Vācijas mediju grupa "Bertelsmann" ved sarunas ar savu Japānas partneri "Sony" par "Bertelsmann" daļas pārdošanu abiem uzņēmumiem piederošajā mūzikas ierakstu kompānijā "Sony BMG".

Katrai no abām kompānijām kopš 2004.gada pieder puse "Sony BMG" daļu, un "Sony" ir paredzēta iespēja pilnībā iegādāties ierakstu kompāniju, ja "Bertelsmann" izlems savu daļu pārdot, vēstīja laikraksts "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

Laikrakstā paskaidrots, ka "Bertelsmann" vadītājs Hartmuts Ostrovskis nolēmis, ka mediju grupai jāaiziet no mūzikas biznesa, jo interneta lejupielāžu dēļ krītas mūzikas tirdzniecības apjoms.

Abas kompānijas vēl nav vienojušās par darījuma vērtību, tomēr tas varētu tikt noslēgts tuvāko mēnešu laikā, teikts laikrakstā.

"Bertelsmann" savu aiziešanu no mūzikas ierakstu tirdzniecības sāka jau 2006.gadā, kad Francijas plašsaziņas līdzekļu un komunikāciju grupai "Vivendi" pārdeva savu mūzikas izdevniecību "BMG Music Publishing".

Mediju grupai "Bertelsmann" pieder akciju kontrolpaketes arī televīzijas kompānijā "RTL Group", kā arī žurnālu izdevniecībā "Gruner+Jahr" un grāmatu izdevniecībā "Random House".

"Sony BMG" ir viena no pasaulē lielākajām mūzikas ierakstu kompānijām, un šobrīd tai ir noslēgti līgumi ar tādām zvaigznēm kā Ališa Kīza, Selīna Diona, Britnija Spīrsa un Dīters Bolens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja