Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

LNSO spēlēs koncertus bērniem un vecākiem "Muzikālās paralēles"

Ar koncertu 18.oktobrī Lielajā Ģildē turpināsies šosezon jau veiksmīgi aizsāktais LNSO koncertcikls Simfoniskie koncerti bērniem un vecākiem, informē Inguna Upīte, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra Reklāmas un sabiedrisko attiecību vadītāja. Šoreiz programmai dots nosaukums "Muzikālās paralēles" – tiks atskaņoti dažādu simfoniju fragmenti.

Koncerta gaitā diriģents Andris Vecumnieks iepazīstinās auditoriju ar klasisko simfoniju un sonātes formu mūzikā, kā paraugi tiks demonstrētas daļas no dažādu autoru simfonijām, piemēram, Menuets no P.Čaikovska "Mocartiānas", fragmenti no V.A.Mocarta 41. jeb "Jupitera" simfonijas, J.Haidna, S.Prokofjeva simfonijām u.c.

Diriģents arī piedāvās bērniem iespēju uz vietas zālē radīt "jaunu" simfoniju, no iepriekš dzirdētajām simfoniju daļām saliekot kopā vienotu ciklu.

Šajā pasākumā lielāka nozīme būs Jāz. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentiem, jo viņi piedalīsies ne tikai nodarbībās pirms koncerta, bet arī palīdzēs diriģentam koncerta laikā izskaidrot sonātes formu.

Kā jau ierasts, sadarbojoties ar mūzikas instrumentu ražotāju Yamaha, pirms koncerta bērni tiks iepazīstināti ar profesionālajiem stīgu instrumentiem – akustiskās un elektroniskās vijoles demonstrēs LNSO vijolnieki Raimonds Ozols un Dzintars Beitāns, ar akustisko čellu iepazīstinās LNSO čelliste Zane Guļāne. Savukārt bērnu vecākiem koncertu koordinators Jānis Markovs stāstīs par to, kā ir izveidojusies sonātes forma, kā tā attīstījusies un ietekmējusi citus mūzikas žanrus.

Krievu auditorijai nodarbību sākums plkst. 11:00, koncerta sākums plkst. 12:00.

Latviešu auditorijai nodarbību sākums plkst. 14:00, koncerta sākums plkst. 15:00.

Uz koncertu ciklu vēl ir iespējams iegādāties abonementus. Abonementa cena vienai personai uz visiem sezonas cikla koncertiem – 10 Ls, biļetes cena vienai personai uz katru koncertu – 3 Ls. Abonementus var rezervēt, zvanot pa tālruni 67213643 vai sūtot e-pastu [email protected].

Abonementi un biļetes pieejamas Lielās Ģildes biļešu kasē Rīgā, Amatu ielā 6. Abonementus var iegādāties līdz 18.10.2008.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja