Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Prāta vētras koncerts Rīgā solās būt apmeklētākais šovasar

Tas, vai grupa Prāta vētra pārspēs pašas pirms trim gadiem uzstādīto rekordu un Mežaparkā pulcēs vairāk nekā 40 tūkstošus apmeklētāju, vēl liekams zem jautājuma zīmes. Piektdienas pēcpusdienā kļuva zināms, ka uz prātnieku pēdējam albumam Tur kaut kam ir jābūt veltītās koncertturnejas noslēguma koncertu pārdoti vairāk nekā 30 tūkstoši biļešu un to pārdošana vēl turpinās, kas nozīmē, ka pašmāju populārākā grupa atņems šīsvasaras apmeklētākā koncerta laurus grupai Metallica.

Labākie rezultāti


Neraugoties uz pretrunīgajiem vērtējumiem par Prāta vētras pēdējo albumu, no grupas menedžeres Aijas Auškāpas teiktā var secināt — iepriekšējie četri prātnieku koncerti Jelgavā, Preiļos, Ventspilī un Valmierā nesuši grupai labākos rezultātus tās koncertturneju vēsturē. Kopumā uz šiem koncertiem iztirgoti apmēram 40 000 biļešu un visvairāk apmeklētais no visiem bijis turnejas pirmais koncerts Jelgavā, ko noskatījušies apmēram 12 tūkstoši skatītāju. A.Auškāpa stāsta, ka pēc pirmā koncerta teju lēcienveidīgi pieauguši Rīgas koncerta biļešu tirdzniecības rādītāji, kas izskaidrojams gan ar to, ka pēc koncerta no mutes mutē aizceļojusi informācija par to, pamudinot iegādāties biļetes vēl neizlēmušos, gan ar to, ka daudzi vēlējušies noskatīties vētras piedāvāto šovu vēlreiz. Tas, vai pārdoto biļešu skaits koncerta dienā pieaugs tiktāl, lai pārsniegtu 40 tūkstošu atzīmi, pēc A.Auškāpas domām, nav prognozējams. Atsaucoties uz līdzšinējo pieredzi, viņa norāda, ka cilvēki nevēlas atlikt biļešu iegādi uz pēdējo brīdi, jo zina, ka tās būs dārgāka.

Mežaparka koncertu no pārējiem šajā turnejā atšķirs īpašā skatuves konstrukcija — tā būs lielāka nekā pārējos koncertos, turklāt apaļa, kas ļaus skatītājiem uz koncertu raudzīties no visām pusēm, arī no ierastajām koru tribīnēm, kur būs ierīkotas sēdvietas. Apmēram 150 grupas lielākajiem faniem, būs iespēja grupas uzstāšanos vērot no trijām īpaši izveidotām fanu zonām skatuves iekšienē. Koncertturnejas producents Mārcis Gulbjis teic, ka formula, lai nokļūtu fanu zonā, ir pavisam vienkārša — jāpaspēj būt starp pirmajiem, kas ierodas uz koncertu. A.Auškāpa lēš, ka pēdējā koncerta repertuārs daudz neatšķirsies no agrākajos koncertos spēlētā, tātad būs iespējams noklausīties gan lielāko daļu vētras pēdējā veikuma dziesmu, gan dziedāt līdzi vecajām dziesmām, tomēr Rīgas koncerta repertuārā gaidāmi arī "daži pārsteigumi".

Ārzemnieku armija


Kā jau ierasts pēdējās Prāta vētras koncertturnejās, arī šogad to apmeklē apmēram pārdesmit cilvēku liela grupas ārzemju fanu armija. Mailinna Jākobsena, kura Rīgā ieradusies no Bergenas Norvēģijā, Latvijā dzīvo jau kopš jūlija vidus, ir noīrējusi dzīvokli un automašīnu, lai jau otro koncertturneju pēc kārtas sekotu grupai visos tās koncertos. "Viņiem ir raksturīga unikalitāte mūzikā, viņi ir īpaši, neskan tā kā citas grupas. Šī ir iespēja viņus redzēt, jo viņi nebrauc uz Norvēģiju," saka Mailinna. Lai gan pēc Eirovīzijas dziesmu konkursa 2000.gadā, kad Mailinna arī pirmoreiz grupu dzirdējusi, neilgu laiku Prāta vētra Norvēģijā bija populāra un vairākas grupas dziesmas spēlēja Norvēģijas raidstacijas, tomēr jau drīz esot noticis salīdzinoši straujš grupas popularitātes kritums un "tagad Prāta vētra Norvēģijā ir pilnīgi nezināma". Ar Prāta vētras koncertiem Mailinna sāk pamazām iepazīstināt arī savus draugus Norvēģijā, daži no viņiem, piemēram, Mailinnai bija pievienojušies grupas koncertā Preiļos un pēc koncerta no viņiem dzirdētas tikai labas atsauksmes.

Tomēr, vai Prāta vētra ir tā vērta, lai uz vairākām nedēļām pamestu mājas, sekojot grupai visas turnejas garumā? "Ja tā būtu tikai Prāta vētra, es par to neesmu pārliecināta. Bet man šeit ir draugi un pirmo reizi, kad es ierados Rīgā, es šajā pilsētā pilnībā iemīlējos," stāsta Mailinna. Viņas piesauktajā draugu lokā ietilpst ne tikai grupas fani Latvijā, bet arī vesela Prāta vētras ārzemju fanu kopa, kura jau tradicionāli apmeklē grupas koncertus Latvijā, un šogad šajā kopienā ietilpst grupas fani no Norvēģijas, Zviedrijas, Igaunijas, Krievijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Vācijas un Čehijas.

Kas jāņem vērā?


Lai gan saskaņā ar Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras prognozēm sestdien Rīgā gaidāms lietus un pērkona negaiss, koncerta organizatori liek apmeklētājiem "likt aiz auss" — lietussargus koncerta teritorijā ienest nevarēs gan drošības apsvērumu dēļ, gan tādēļ, ka lietussargi varētu pasliktināt redzamību citiem skatītājiem. Skatītāji koncertu varēs iemūžināt tikai ar "ziepju traukiem", jo profesionālās fotokameras koncerta teritorijā aizliegts ienest, informē M.Gulbis.

Domājot par apmeklētājiem, kuri uz koncertu dosies ar sabiedrisko transportu, tiks noorganizēti papildu tramvaju sastāvi, kas kursēs no centra līdz Mežaparkam, un vēl stundu pēc koncerta beigām — uz centru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja