Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rīgā uzstāsies Meksikas industrial žanra pārstāvji Hocico

Svētdien, 17. augustā Rīgā, klubā “Melnā Piektdiena” (Brīvības 193c) uzstāsies Meksikas vadošais _Dark Electro/Industrial projekts _HOCICO.

„ Mēs cenšamies atmodināt dēmonus katra klausītāja iekšienē. Viņiem jāiepazīst sava tumšā puse. Mēs nemudinām uz pašdestrukciju, bet uz inteliģentu radošumu,”- tā savas mūzikas mērķi raksturo meksikāņu aggrotech duets Hocico.

Aggrotech ir electro industrial un dark electro stilu izaugsmes forma, kurā jaušama spēcīga tehno mūzikas ietekme, un tā pirmoreiz skaņu veidā parādījās 90. gadu vidū.

Grupas Hocico sākotne rodama teju 20 gadus senā pagātnē. Iedvesmojoties no dažādām elektroniskās mūzikas grupām (galvenokārt Skinny Puppy), brālēni Erik Garcia (skatuves pseidonīms Erk Aicrag) un Oscar Mayorga (Rasco Agroyam), sadarbojoties ar diviem draugiem, kuri savā starpā arī bija brālēni, sāka meklēt pašizpausmes veidus projektā Ninera Degenerada. Rasco veica pirmos skaņu eksperimentus ar Yamaha sintezatoru,un, tā kā tolaik viņam nebija iespēju miksēt un ierakstīt savus sacerējumus, viņš koncentrējās uz pašmācību. Erks sacerēja pirmos dziesmu tekstus.

Pēc pāris gadiem tika izstrādāta tālākās muzikālās darbības koncepcija tam, kas vēlāk kļuva par Hocico De Perro un ko tagad mēs pazīstam ar nosaukumu Hocico. Spāņu vārds „hocico” nozīmē snuķis, un tas ir apvainojošs apzīmējums, kas norāda uz neglītumu. Par grupas simbolu jaunekļi izvēlējās seškājainu zirnekli ar burtu H uz muguras.

Pirmais ierakstītais demo Misuse, Abuse an Accident, tiražēts 30 kopiju skaitā, tika izplatīts viņu pirmajā koncertā Erka mājās 1994. gada februārī. Šis pasākums izraisīja samērā lielu ažiotāžu jauno censoņu draugu un arīdzan vietējās muzikālās skatuves aprindās. Un drīz vien, rodot klausītāju atsaucību, grupa uzsāka koncertdarbību dažādās Meksikas pilsētās.

Hocico dziesmas vēsta par dzīves negācijām: meliem, ļaunprātīgu seksuālu izmantošanu, nāvi un ciešanām. Par visu, kas ir mūsu pasaules sastāvdaļa, apzināta vai nē, taču absolūti reāla.

Debijas albums ar nosaukumu Odio Bajo el Alma klajā nāca 1997. gadā.

Hocico aktīvi koncertēja, piedaloties arī tādos festivālos kā Wave Gothic Treffen un Mera Luna, paužot savu vēstījumu klausītājiem un gūstot pelnītu popularitāti.

Grupas cienītāji tika bagātīgi lutināti ar jauniem albumiem, kas iznāca viens pēc otra.

1998. gadā dienasgaismu ierauga El Dia De La Ira, gadu vēlāk - Sangre Hervente un 2000. gadā - Agni 4 Ahora En La Silencio. Taču visskaļāko sajūsmas vilni radīja 2002. gada veikums Signios de Aberracion, tāpat arī albums Wrack and Ruin, kas apliecināja Hocico pelnīto visu laiku spēcīgākās hard electro grupas statusu. Grupas dziesmas rodamas arī neskaitāmās izlasēs.

Šā gada februāra pēdējā dienā iznāca Hocico jaunākais albums Memorias Atras. Muzikāli tā ir atgriešanās pie saknēm: skarbā un tiešā skanējuma, padarot to vēl intensīvāku un tumšāku. Dziesmās valda neprātīgi skaņu eksperimenti un daudzslāņaini ritmi, radot draudīguma piestrāvotu atmosfēru.

Hocico ir mūsu dzīves veida, domāšanas un pasaules izjūtas vistiešākais atspoguļojums. Savā mūzikā cenšamies parādīt pastāvīgo cerību, apmāna un naida cīņu cilvēka apziņā.” – vēsta grupas dalībnieki.

Svētdien, 17. augusta vakarā klubā „Melnā piektdiena” cilvēkiem ar līdzīgu pasaules izjūtu būs ekskluzīva iespēja ienirt tumsā un rast tur sev vēlamo.

Koncertā uzstāsies:

HOCICO - Dark Electro/Industrial, Meksika

FORGOTTEN SUNRISE - Industrial Metal, Igaunija

THE CRYSTALLINE EFFECT - Electro/Trip Hop, Austrālija

NOVUS UK - Gothic/Industrial, Anglija

DJ 4-got-10 - Dark-electro, EBM, Techno, Igaunija

DJ cHimera Rouge - EBM/Industrial, Lietuva

Koncerta sākums pl. 21.00, vaļā no 20.00. LĪDZ RĪTAM!

Ieeja - Ls 12

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja