Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Egons Dombrovskis. Pārbaudījis pats sevi

Aktieris Egons Dombrovskis līdz lugas Manu sievu sauc Moriss pirmizrādei Dailes teātrī grib "atrast" savu varoni Ar aktieri Egonu Dombrovski tiekamies no rīta, kad līdz mēģinājumam pie režisora Rolanda Atkočūna palikusi stunda. Nolemjam aprunāties Dailes teātra aktieru kafejnīcā, kur pieejama stipra un laba kafija.

"Tā ir ļoti nepieciešama, jo citādi dažkārt režisors man ap vieniem dienā mēdz teikt - vai tu beidzot modīsies!" Skaistums prasa upurus "Kāds būs mans varonis Žoržs Morfejs? Slidens tips! Viņam izrādes laikā ir jāmainās, jāizkļūst no dažādām situācijām. Un pats galvenais - jātiek skaidrībā ar sevi. Tādēļ man nākas riktīgi taustīties." Aktieris nenoliedz, ka situācija ir traka - paralēli mēģinājumiem un pirmizrādei Dailes teātra Mazajā zālē nākamnedēļ sākas Liepājas teātra viesizrādes. Tajās jāpiedalās arī Egonam Dombrovskim, jo viņš spēlē vairākas lomas izrādē Viss par vīriešiem. "Toties Morisā mums nākas pārģērbties sieviešu drēbēs. Vakar dabūju uzvilkt savu jauno kleitu, kuru ieraugot, kolēģi mani apcēla, sakot, ka es izskatos pēc Urālu krievietes," aktieris smejas, piebilstot, ka acīmredzot ir taisnība teicienam "skaistums prasa upurus", - aktieriem šajā izrādē nākas staigāt kurpēs ar astoņus centimetrus augstiem papēžiem. Viņaprāt, tas ir ļoti grūti - staigāt uz pirkstgaliem un mēģināt noturēties līdzsvarā. "Mums šajās kurpēs arī jādejo, un daži mani kolēģi jau guvuši miktrotraumas… Nesaprotu, kā sievietes spēj kaut ko tādu valkāt!" Kāda būs jaunā izrāde? "Tā nebūs tikai plika, provocējoša komēdija, bet gan tāda, kas liks aizdomāties." Gribētu braukt vēl Egons Dombrovskis atminas šīs vasaras spilgtāko piedzīvojumu - ekspedīciju 1000 jūdžu Urālu kalnos. Tajā viņš devās kopā ar Dailes teātra aktieri Gintu Grāveli, mūziķiem Kasparu Zlidni un Intaru Busuli, kā arī ceļotājiem Edgaru Zaķi un Hariju Silu. "Kādēļ piekritu piedalīties? Kādēļ gan ne?!" viņš lakoniski paskaidro lēmumu braukt ekstrēmajā ceļojumā, kura laikā bija paredzēts apmeklēt arī slaveno "M trijstūri", kurā esot redzēti ārpuszemes civilizāciju pārstāvji. Ja būtu laiks un iespēja, Egons Dombrovskis šādos braucienos dotos biežāk. Jautāts par spilgtākajiem iespaidiem, viņš atteic, ka vienu nosaukt būtu grūti, jo katra diena bijusi spilgta. Tiesa, vai ufologu vadītajiem latviešiem izdevies tikties ar zaļajiem cilvēciņiem, aktieris neatklāj. "Braucienā labi varēju pārbaudīt sevi, un kompānija bija vienkārši lieliska! Pat spītējot tam, ka jau kādā trešajā ceļojuma dienā apslimu, jūtos ļoti gandarīts!" Nesen Egons ticies ar saviem ceļabiedriem, par kuriem teic tikai tos labākos vārdus, un atgādina, ka oktobrī ekspedīcijā piedzīvotais un safilmētais materiāls tiks rādīts LTV7. "Pats noteikti to skatīšos - protams," aktieris nosaka. Jau pēc piecām minūtēm viņam jābūt uz skatuves, kur sāksies viens no beidzamajiem Manu sievu sauc Moriss mēģinājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja