Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pāvesta tumšā puse

Džona Kornvela grāmata “Pāvests ziemā”, ko izdevis apgāds “Atēna”, apskata Jāņa Pāvila II vadības ēnas pusi. Pāvests Jānis Pāvils II iegājis cilvēces vēsturē kā izcila XX gadsimta garīgā autoritāte, kuras ietekme un nozīmīgums sniedzās tālu ārpus katoļu Baznīcas robežām.Jāni Pāvilu II viņa priekšteču vidū izceļ grēku nožēlošana par katoļu Baznīcas lomu civilizācijas vēsturē.

Jānis Pāvils II ir ļoti daudz darījis, lai Romas katoļu baznīca trešajā tūkstošgadē ieietu kā ietekmīgs sabiedrisks spēks nevis kā reakcionāra organizācija. Viņš kļuva par pirmo pāvestu, kurš kontaktējās ar citām konfesijām. Saglabājot ticības pamatkanonus, viņš veicināja Baznīcas attīstību kopā ar civilizāciju, atzīstot zinātniski tehniskā progresa panākumus, reabilitējot Džordāno Bruno, Galileo Galileju un ieceļot interneta tīklam svēto pārvaldītāju. Pontifiks veica vairāk nekā simts apustuļa braucienus ārpus Itālijas, apmeklējot 120 valstis un ceļojumos pavadot vairāk laika nekā visi iepriekšējie pāvesti kopā. Tomēr viņš bija arī cilvēks, kurš nonāca pretrunās… No angļu valodas tulkojusi Ieva Lešinska−Geibere.

“Kornvels labi pazīst Vatikāna iekšējās norises. Viņš raksta ar acīmredzamu cieņu pret Baznīcu, bet tas neattur viņu no dažiem ārkārtīgi kutelīgiem jautājumiem. Viņa grāmata balstīta uz nevainojamiem pētījumiem un noved pie ārkārtīgi satraucošiem secinājumiem. Pāvestu ziemā būtu jāizlasa ikvienam Romas katolim, kā arī citu kristīgo konfesiju pārstāvjiem.”
Keitija Sondersa The Times

“Kornvels ir neatlaidīgs reportieris, kurš var lepoties ar zināšanām, kādas pieejamas tikai Vatikāna iemītniekiem, sākot no Jāņa Pāvila II iecienītā odekolona (Penhaligon) un kaklu atsvaidzinošajām konfektēm (Fisherman’s Friend) līdz pāvesta “labās rokas”, arhibīskapa Staņislava Dziviša, sievišķīgajam rokasspiedienam.”
Kristofers Kaldvels The New York Times

“Pāvests ziemā ir pelnījis iedziļināšanos. Džons Kornvels — žurnālists, Kembridžas universitātes locekls, un trilleru rakstnieka Džona le Karē brālis ir sarakstījis satriecošu pētījumu. Katoļiem tas noteikti ir jāizlasa, ja ne tādēļ, lai mainītu uzskatus — kaut iespējams tieši tādēļ, tad vismaz lai izglītotos.”
Stīvens Beits The Guardian

“Manuprāt, Kornvela grāmatas galvenā vērtība ir pontifikāta noslēpumu atkailināšana. Un Kornvelam tas izdodas, turklāt nenopeļot Jāņa Pāvila II īpašās spējas un sasniegumus.“
Rons Trojāks Catholic New Times

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja