Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Alūksnes strēlnieks

Latvijas biatlona jaunā cerība Andrejs Rastorgujevs (24) ir pierādījis, ka mūsu biatlons nebeidzās ar Maļuhina, Nākuma un Briča aiziešanu pelnītā atpūtā. Šonedēļ pasaules čempionātā Čehijā viņš tieksies uz jaunām virsotnēm.

Pirms gada, kad vēl Ziemassvētkos tika uzstādīti siltuma rekordi un 41 gada vecumā par sportista karjeras beigām paziņoja pēdējais no mūsu biatlona slavas laika varoņiem Ilmārs Bricis, vairākums līdzjutēju jau bija gatavi uzstādīt krustu Latvijas biatlonam, jo šķita, ka globālās sasilšanas laikmetā tas nonācis uz iznīkšanas sliekšņa. Taču šogad ziemas sporta cienītājus atkal priecē bieza sniega sega, un arī Latvijas biatlonā parādījies jauns līderis, kura dēļ ir vērts sekot pasaules labāko biatlonistu sacensībām. Andrejs Rastorgujevs ar strauju rezultātu uzlabošanos daudziem sagādājis patīkamu pārsteigumu. Šajā sezonā Pasaules kausa posmos viņš divreiz uzrādījis labāko slēpojuma laiku visu dalībnieku vidū, kas nevienam citam Latvijas biatlonistam nav bijis pa spēkam. Kāpt uz goda pjedestāla konkurencē ar pasaules labākajiem vīriem viņam liedza stabilitātes trūkums šautuvē. Šogad ziemas biatlona pasaules čempionāts notiek Čehijā, un Rastorgujevs ir Latvijas izlases galvenā cerība.

Nav tā, ka Andrejs nezinātu savu cenu. Pastaigājoties pa Alūksni, viņš norāda uz metāla arku, kas kā dekorācija izstādīta parkā pilsētas centrā. To viņš nozāģēja, kad pagājušā gada rudenī iestūrēja laulības ostā. "Sarakstījāmies brīvā dabā, bet laulības notika pareizticīgo dievnamā. Iedomājos, ka tā arka noderētu kāzu ceremonijā. Palūdzu atļauju to nozāģēt, un pēc kāzām piemetinājām atpakaļ." Jautāju, vai par arku atbildīgās personas bijušas viegli pierunājamas. Andrejs pēc neilga pārdomu brīža skaidro: "Alūksnē mani pazīst un priecājas par panākumiem sportā, arī par man svarīgo notikumu dzīvē, tāpēc bija vieglāk noorganizēt savā dzimtajā pilsētā visu, ko biju iecerējis."

Sarunas gaitā ik pa laikam nonākam pie Soču olimpiskajām spēlēm 2014.gadā. Tās ir Andreja lielais mērķis, kam tiek pakārtoti visi pārējie uzdevumi. Taču, iespējams, Rastorgujevs mūs nemaz neiepriecinātu ar augstvērtīgiem panākumiem, ja savulaik viņa tēvs nebūtu pārdevis savu kravas mašīnu, lai nopirktu Andrejam jaunu šauteni…

Visu rakstu par Latvijas biatlona jauno cerību lasiet Sestdienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata