Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Bruģa revolūcijas atskaņas

Kamēr briti šausminās par satrakoto jauniešu izdarībām Londonā un citās Anglijas pilsētās, Latvijā paklusām līdz tiesai nonākusi vērienīgākā pašmāju grautiņu lieta. Par līdzdalību 13.janvāra nemieros apsūdzēti gandrīz 70 cilvēku, bet neviens organizators aiz rokas nav pieķerts.Gaidāmā prāva ir bezprecedenta notikums Latvijas tiesu praksē.

13.janvāra grautiņu lietā ir apsūdzēti 68 cilvēki, tāpat uz tiesas sēdēm plānots izsaukt 98 lieciniekus, 55 cietušos un viņus pārstāvjus. Daži apsūdzētie, ar kuriem tikās Sestdiena, pa jokam saka, ka tiesas sēdes nāksies pārcelt uz Rīgas cirku vai Nacionālo teātri, kur pietiekami lielas telpas.Lielākā daļa apsūdzēto ir pilnībā atzinuši savu vainu un nožēlo izdarīto. Tomēr ap 15 cilvēku uzskata, ka nav vainīgi. Piemēram, Ansis Ataols Bērziņš (36) ir pārliecināts, ka viņa darbības bija nevis noziedzīgas, bet gan «sabiedriski lietderīgas». Bērziņš spriež, ka būtu bijis labāk, ja visi būtu atteikušies atzīt savu vainu. «Tā būtu sabotēšanas taktika; tiesas process vilktos 20 gadu. Jo ilgāks laiks būs pagājis, jo lielākas izredzes, ka spriedums būs taisnīgs, nevis politiski pasūtīts. Pats zini, kurš šobrīd ir tieslietu ministrs.» Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs bija viens no 13.janvārī notikušās miermīlīgās tautas sapulces rīkotājiem. Vai tai sekojušais grautiņš bija apzināti sarīkots vai sākās stihiski? Atbildes uz šiem jautājumiem meklē Sestdienā. 

Top komentāri

Dr.xy
D
13.janvara miitinu,vai tautas sapulci,savos pretvalstiskajos nolukos izmantoja:nacionalbolseviki un citi okupantu grupejumi,ar sleptu SC un PCTVL atbalstu.Ja,kads to pec 13.janvara grautina nesaprot,tad labak lai atturas no komentesanas.13.janvara grautini izskatas pec urbja draudiem par Biskeku, Latvija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.

Estonia’s ēnā

1994. gada 1. oktobrī, tātad trīs dienas pēc prāmja Estonia katastrofas, SestDienas smalko aprindu hronika publicēja vienu Klāva Elsberga dzejoli.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata