Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Krievu miljonāru desants

Latviešu attieksme pret Jauno vilni ir divējāda: no vienas puses, reitingi rāda, ka tas ir viens no visvairāk skatītajiem TV raidījumiem Latvijā, bet, no otras puses, netrūkst cilvēku, kas šo pasākumu uzskata par lētu balagānu, kam nav vietas neatkarīgā Latvijā. Jaunā viļņa rīkotāji uzsver, ka konkurss nodrošina bezmaksas reklāmu Jūrmalai kā pievilcīgam ceļojumu mērķim. Katru gadu konkursu vēro desmitiem miljonu TV skatītāju, un deviņu gadu laikā Jūrmalas reklamēšana esot līdzvērtīga vairāk nekā 100 miljoniem dolāru.

Jūrmalas domes deputāts Romualds Ražuks spriež, ka krievu tūristi nebūt nav tas sliktākais kontingents.

"Mums nav problēmu ar cilvēkiem, kas atbraukuši atpūsties no Krievijas. Viņi cenšas iemācīties dažus vārdus latviski, iztērē savu naudu un aizbrauc." Daļa krievu bagātnieku gan nolēmuši ilgāk palikt Jūrmalā un iegādājas šeit nekustamo īpašumu. Pie mājokļiem Jūrmalā tikuši gan turīgi Krievijas uzņēmēji, gan kaimiņvalsts izklaides biznesa zvaigznes. «Mans dzīvoklis ir līdzās Laimas Vaikules villai. Nedaudz tālāk dzīvo Vladimirs Vinokurs. Pie mājas Jūrmalā ticis arī Igors Krutojs. Šeit ir vesela krievu diaspora! Es pat krīzes laikā neuzdrošinājos pārdot savu īpašumu. Māksliniekiem šeit ir paradīzes stūrītis,» priecājas mūziķis Boriss Moisejevs.

Jūrmalas aizsardzības biedrības pārstāvis Rihards Pētersons atgādina, ka Jūrmalā vienmēr bijuši rajoni, kur apmetušies svešzemnieki: krievu aristokrāti, baltvācu muižniecība u.c. "Cilvēki no malas Jūrmalai ir vajadzīgi, tomēr jāskatās, kā regulēt viņu ienākšanu. Lai nebūtu tā, ka viņi atnāk un visu nopērk par naudu; sāk justies kā saimnieki ne tikai savā īpašumā, bet arī mēģina diktēt noteikumus visai pilsētai."

Vairāk par Jauno vilni un konkursa ietekmi uz Jūrmalu lasiet Sestdienā.

Top komentāri

Uzvārds
U
ar visām četrām pret Latvijas izpārdošanu citām valstīm un pilsonības , kā konfekšu, dalīšanu un tirgošanu ! citās valstīs , lai iegūtu pilsonību , jānokārto kaudze testu (valoda, himna utt) , laiks ieviest to arī Latvijā...........
Edīte Gornova Rasmusena
E
Lai nu ko, bet krievi pēc 1917 gada vairs nav aristokrāti. Tie, kas te izpērk Jūrmalu, kā arī Jaunā viļņa miljonāri ir klauni par kuriem smiekli nerodas. Tikai dzila nožēla. No jaunās naudas "aristokrātiem" paši krievi kaunas. Palasiet ,kā angļi Londonā plēš jokus par šiem mērkaķiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.

Estonia’s ēnā

1994. gada 1. oktobrī, tātad trīs dienas pēc prāmja Estonia katastrofas, SestDienas smalko aprindu hronika publicēja vienu Klāva Elsberga dzejoli.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata