Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Lobs cylvāks Romualds Ancāns

Aktiera Romualda Ancāna teiktais, ka filmas _Rūdolfa mantojums _turpinājumā viņš nevarēs piedalīties, jo esot taču miris, šodien jau skan citādi. Par sava varoņa Rūdolfa Rūdupa nāves ainu aktieris esot bijis ļoti norūpējies, vairākkārt teicis režisoram Jānim Streičam, ka gribētu, lai tā nav drūma, traģiska, lai tā būtu ļoti gaiša.

Nāve esot dabisks process — tāpat kā nogatavojies ābols krīt, tā arī cilvēks aiziet. Smaidījis, ka viņš jau arī tā domājot. Kas to lai zina, kas viņam bija prātā, vai bija kāda nojauta? Zārkā gulties gan aktieris atteicies, tāpēc attiecīgie kadri samontēti, uztaisīti ar kino palīdzību. Tomēr tagad Romualds Ancāns ir aizgājis, atstādams vien spožas kino lomas kā Giluču Jāzeps Limuzīnā Jāņu nakts krāsā, ceļinieks akordeonists filmā Cilvēka bērns, ģenerālis fon der Golcs Rīgas sargos. Filmai _Rūdolfa mantojums _turpinājuma gan nebūs šā vai tā, un arī lieliskā aktiera lomu sarakstam pielikts punkts. __

Sestdiena kopā ar viņa mūža draudzeni Mirdzu, dēlu Eduardu, režisoru Streiču un kino darbiniecēm atceras Romiku, kā viņu sauca visi, kas tuvāk iepazinās, — darbos, atpūtā, attiecībās un kino stāstos. "Pats liels, rokas lielas un sirds liela. Siltuma okeāns. Ar savu aktiera meistarības amplitūdu no traktorista līdz ģenerālim, viņš arī Holivudu nošarmētu, ja līdz tai varētu tikt. Riktīgs vecis, pamatīgs visādā ziņā, māk komplimentu pateikt, māk arī sānā vai dibenā iekniebt un nobučot, kad vajag! Nezinu otru līdzīgu aktieri Latvijā, kurš varētu tā uzreiz apburt un iepatikties ikvienam. Turklāt viņam piemita ne salds, bet ļoti vīrišķīgs skaistums!" — šie ir tikai daži sarunās izskanējušie teikumi.

Par spožiem mirkļiem Ancāna tuvinieku atmiņās, par aktiera dzīvi pēdējos gados, lietām un cilvēkiem, ko viņš mīlēja, lasiet Sestdienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.

Estonia’s ēnā

1994. gada 1. oktobrī, tātad trīs dienas pēc prāmja Estonia katastrofas, SestDienas smalko aprindu hronika publicēja vienu Klāva Elsberga dzejoli.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata