Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Cer jau drīz atgriezties Šarm eš Šeihā

Latvijas iedzīvotāji, atnākot rudenim, arvien biežāk dodas uz siltajām zemēm. Pēc tūroperatoru novērojumiem pēdējo gadu iecienītākais galamērķis ir Ēģipte, taču sliktais drošības stāvoklis atsevišķos šīs valsts reģionos pamatīgi ierobežo ceļojumu iespējas.

2015. gada 31. oktobrī Ziemeļsīnāja provincē avarēja lidmašīna, kas bija ceļā no Šarm eš Šeihas uz Sanktpēterburgu. Ņemot vērā notikušo, daļa aviokompāniju ir pārtraukušas lidojumus uz Šarm eš Šeihu un no tās. Iepriekš tas bija ļoti iecienīts galamērķis. Joprojām nav pietiekamas informācijas par pārlidojumu drošību šajā reģionā, tāpēc Ārlietu ministrija (ĀM) aicina ceļotājus atturēties no konkrētās lidostas izmantošanas.

Tūrisma firmas Tez Tour pārstāvis Konstantīns Paļgovs ir pārliecināts, ka visa nozare gaida pozitīvas ziņas no Civilās aviācijas aģentūras (CAA), kas atļautu atsākt vest tūristus uz Šarm eš Šeihu. Šim apgalvojumam piekrīt arī Novatours valdes loceklis Leonīds Močeņovs: «Nemitīgi sekojam līdzi situācijai, regulāri konsultējamies ar ĀM un citiem mūsu partneriem. Tiklīdz būs informācija, ka var lidot, esam gatavi to darīt.»

K. Paļgovs uzskata, ka situācija kūrortā jau kādu laiku ir mierīga, tāpēc cer, ka lidojumi atsāksies nākamā gada pavasarī. Turklāt viņš esot novērojis, ka ārvalstu firmas šai sezonā veido programmas, kurās iekļauj ceļojumus uz Šarm eš Šeihu, to varot uzskatīt par signālu.

Savukārt CAA pārstāve Dace Reichmane norāda, ka pēc pēdējām ziņām drošības pasākumu līmenis tur joprojām ir neapmierinošs. Viņa gan atzīmē, ka CAA nesaka kategorisku «nē» lidojumiem šajā virzienā, tikai līdzīgi kā ĀM neiesaka turp doties, galavārdu atstājot pašu aviokompāniju ziņā. Lai gan ir neoficiālas ziņas, ka galamērķis tiks atvērts jau pavasarī, D. Reichmanei pagaidām nav informācijas, kad vieta būs pietiekami droša: «Pie novērtējuma strādā starptautiska ekspertu grupa, kurā Latvija gan nav pārstāvēta, tomēr gaidām, kad tiks sniegts atzinums, tad to izvērtēsim un sniegsim savas rekomendācijas.»

Lai gan skaidrs, ka tūrisma firmas šo ierobežojumu izjūt arī finansiāli, jāatzīmē, ka tās veikli spējušas pārorientēties uz citu valstu piedāvājumu. «Nevarētu teikt, ka tas biznesu ir smagi ietekmējis, jā, protams, bija jāiegulda darbs, taču kaut kas atkrīt un kaut ko liekam vietā, piemēram, palielinājies pieprasījums pēc Grieķijas, Bulgārijas, Spānijas,» atklāj L. Močeņovs. Turklāt Šarm eš Šeiha nav vienīgais Ēģiptes kūrorts, šogad, tāpat kā iepriekš, visai labi sokas ar ceļojumiem uz Hurgadu, taču šī pilsēta, kā atzīmē K. Paļgovs, nav tik izsmalcināta.

Abi tūrisma firmu pārstāvji pārliecinoši teic, ka alternatīvu piedāvājumu Ēģiptei nav - viesnīcas un izklaide tur ir gan labā cenā, gan kvalitātē. Tomēr ĀM atgādina, ka, atpūšoties Hurgadā, Šarm eš Šeihā, Tābā, Nuveibi, Dahabā, labāk uzturēties apsargātajās viesnīcu teritorijās.

Politiskās un ekonomiskās situācijas stabilitāte Ēģiptē ir mainīga. Visā Ēģiptes teritorijā var notikt demonstrācijas. Tās galvenokārt tiek rīkotas piektdienās pēc lielās lūgšanas, jo Ēģiptē piektdiena un sestdiena ir brīvdienas. Pastāvīgi saglabājas draudi, ka demonstrācijas var pāraugt vardarbīgos protestos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?