Dabā sācies bērzu sulu laiks
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Velni seglos
Sastāvdaļas: vītināta cūkas krūtiņa vai cauraudzis
šķiņķis, žāvētas plūmes, biezs brūkleņu ievārījums, kam var
piepilināt zaļo tabasko mērci (oriģinālā receptē izmanto mango
čatniju)
1. Sagriež gaļu 1,5 cm platās sloksnēs.
2.
Uz katras sloksnes liek plūmi un mazliet ievārījuma, satin gaļu un
sasprauž ar īsu koka iesmiņu. Pārliecinās, ka iesmiņš neiet cauri
tītenim, tad to pannā varēs viegli apgrozīt.
3. Apcep tītenīšus
sausā čuguna pannā cepeškrāsnī vai uz grila. Pasniedz karstus vai
aukstus. Var uzspraust uz pelēcīgas baltmaizes rieciena vai
grauzdiņa.
Raudzēta bērzu sula
Tomass Godiņš
Man vislabāk garšo svaiga
sula, bet labprāt dzeru arī raudzētu. Raudzēju šādi: uz 1 litru
sulas lieku nepilnu ēdamkaroti cukura un nedaudz svaigu piparmētru;
sulu iepildu stikla pudelēs, pāris dienu paturu istabas
temperatūrā, uzskrūvēju vāku un lieku pagrabā. Otra recepte: uz 1
litru ņem nepilnu ēdamkaroti cukura, upeņu pumpurus un citrona
miziņu bez baltuma; sapildu stikla pudelēs un lieku pagrabā.
Vīnes šnicele
Sastāvdaļas 1 personai: plāna teļa gaļas muguras
karbonādes šķēle, sviests cepšanai, pāris zariņu pētersīļu, 1
citrons, rīvmaize, sāls, malti melnie pipari
1. Gaļu ar
naža neaso pusi kārtīgi izklapē no abām pusēm, lai tā būtu
mīkstāka. Nevajag izmantot gaļas āmuru, jo ar to gaļā viegli
izdauzīt caurumus.
2. Apkaisa ar sāli un pipariem.
3. Gaļas
gabalu panē rīvmaizē (būs pareizi, ja, panējot šniceli, to no
sākuma apviļāsiet miltos, tad olā un pēc tam rīvmaizē).
4.
Panēto gaļu vismaz uz pusstundu ieliek ledusskapī, lai rīvmaize
kārtīgi pielīp gaļai. Tas nepieciešams, lai pēc tam, cepot sviestā,
maizes drumstalas nekrīt nost un nesāk degt.
5. Pannā izkausē
sviestu un cep šniceli. Svarīgi gaļu cept uz mazas uguns. Ja tā būs
par lielu, sviests ātri vien sadegs.
6. Gaļu cep no abām pusēm
zeltaini brūnu (katru pusi aptuveni piecas minūtes).
7. Kad gaļa
gatava, to izņem no pannas. Ieliek pannā vēl nedaudz sviesta,
iespiež puscitrona sulu un pievieno sakapātus pētersīļus. Pirms
ēšanas šnicelei pārlej sviesta un pētersīļu mērci.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri