Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Deputāts Vilks paklūp un noliek mandātu

Pēc Saeimas deputāta statusam neatbilstošas uzvedības slimnīcā, kur Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK deputāts Andris Vilks tika nogādāts pēc, iespējams, alkohola reibuma iespaidā notikuša negadījuma, viņš trešdien paziņoja, ka noliek Saeimas deputāta mandātu. Parlamentārieša pilnvaras viņam bija uz laiku, kamēr no partijas ievēlētie deputāti strādā valdībā. Tagad mandātu saņems Rīgas domnieks, Latvijas Okupācijas muzeja direktora vietnieks Ritvars Jansons, kurš ir arī Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (NA) dzīvesbiedrs.

Pirmā par to, ka deputāts A. Vilks 19. februāra vakarā iekūlies nepatikšanās, otrdien ziņoja Latvijas Televīzijas Panorāma. Saskaņā ar tās rīcībā esošo informāciju deputāts atrasts guļam uz ielas un, iespējams, bijis alkohola reibumā. Televīzijas ziņu raidījumā viņš arī atzina, ka varbūt ir iedzēris «kādus 50 gramus šņabja». Taču neatcerējās, ka būtu sarīkojis nekārtības ceļā un slimnīcu un arī tajā. Kad šī ziņa parādījās citos medijos, daži pat pārsteidzīgi bija ievietojuši nepareizu A. Vilka fotogrāfiju. Iespējams, arī vēlētāju uzticību politiķis bija ieguvis ne tikai pateicoties savam darbam Rīgas domē, bet arī tāpēc, ka viņam ir tāds pats vārds un uzvārds kā vairākiem populāriem cilvēkiem.

Pēc mandāta nolikšanas A. Vilkam ir iespēja atgriezties Rīgas domē. Portālam Diena.lv A. Vilks ir pieļāvis, ka varētu atjaunot deputāta mandātu pašvaldībā. «Jāpadomā. Visdrīzāk iešu. Simtprocentīgi tagad nevaru atbildēt, bet visdrīzāk iešu. Pieredze man ir, izglītība man ir, kvalifikācija ir. Alga trīsreiz mazāka nekā Saeimā, bet ko var darīt? Tāda tā dzīve ir,» portālam atklājis A. Vilks. Viņš arī uzsvēris, ka medijos izskanējušajās ziņās «ir sabiezinātas krāsas». NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš un deputāts Imants Parādnieks kolēģa rīcību - mandāta nolikšanu - Dienai vērtēja kā atbildīgu un saprotamu, jo tas met ēnu uz partiju. Lēmums par tālāko izvēli esot viņa paša rokās. Uz vaicāto, vai šis notikums var atstāt iespaidu uz I. Parādnieka iecerēto konferenci par alkohola pieejamības ierobežošanu, deputāts atbildēja, ka konference ar šādiem gadījumiem nav saistīta. Tās mērķis esot izvērtēt iespējas palielināt akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem, lai no šiem ieņēmumiem varētu finansēt izglītības sektoru, piemēram, brīvpusdienas 4. klašu skolēniem.

Alkoholisko dzērienu iespaidā pastrādāta pārkāpuma dēļ uzmanības lokā bija nonācis arī Vienotības deputāts Veiko Spolītis, kurš šādā stāvoklī bija sēdies pie stūres un vairākas dienas pavadīja arī brīvības atņemšanas vietā. Latvijas Reģionu apvienības deputāts Artuss Kaimiņš pēc iespējamas alkohola lietošanas bija nonācis konfliktā ar kāda Vecrīgas kluba apmeklētājiem. Viņi abi turpina strādāt Saeimā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?